Rigatini is een bekende buisvormige pasta. Het is vergelijkbaar met Rigatone, maar dan weer een stuk kleiner. Rigatini is meestal geribbeld aan de buitenzijde en recht afgesneden. Het woord rigatatini komt van het Italiaanse woord rigati, wat "getand" betekent.
Door de ribbels aan de buitenkant blijft de pastasaus nog beter plakken aan de Rigatini.
Met Rigatatini kan eigenlijk elk pastagerecht worden gemaakt. De pasta wordt soms ook gebruikt voor "Pasta al Forno" - uit de oven. Vaak is wel een iets stevigere saus ideaal bij deze pasta.
Ingrediënten:
100% Italiaans Durum tarwe ( griesmeel van harde tarwe) en water. Deze pasta soort is 100% natuurlijk.
Bevat Gluten
Kooktijd:
De kooktijd van de Rigatini pasta is 6- 7 minuten. Rigatini pasta laat zich makkelijk koken. Tijdens het koken wel even roeren in de pan, zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.
Durum Tarwe
De Rigatini is gemaakt van 100 % durum tarwe dat wordt verbouwd in Zuid Italië, Crotone. Een grove, harde korrel. Door de hoge kwaliteit aan tarwe, het gebruik van bronzen mallen en langzame droogtijd, krijgt deze pasta zijn bekende 'bite'.