Menu
EUR
  • Gratis verzending vanaf €55
  • Eigen import
  • Honderden échte Italiaanse delicatessen
  • Direct uit voorraad

Salsa di tonno

Tonijnsaus

Salsa di tonno - Vitello Tonnato

Hoofdgerecht

4 personen
15 minuten bereidingstijd

Typische Italiaanse gerechten zijn vaak gemakkelijk te bereiden, als je maar de juiste ingrediënten gebruikt. Het recept voor deze romige tonijnsaus is eenvoudig en zit vol pure ingrediënten. De saus kun je gebruiken op bruschettes, als saus voor bij de pasta of bij gekookt vlees, bij voorkeur wit vlees, bijvoorbeeld kalfsvlees (Vitello Tonnato), kip of kapoen.
De Vitello Tonnato is daarbij het meest bekende Italiaanse gerecht. Het laat zien dat, in sommige gevallen, vis en vlees wel degelijk samen kunnen gaan. Je kunt hiervoor het beste kalfsvlees fricandeau gebruiken en het gerecht wordt meestal koud geserveerd als antipasto (voorgerecht).

Ingrediënten
- 450 gr. - tonijn filet
- 40 gr. - amandelen
- 3 ansjovis
- 2 eieren
- 1 eetlepel - gezouten kappertjes
- 2 eetlepels azijn of Aceto Balsamico Bianco
- 6 eetlepels olijfolie (olio d'oliva extravergine)
- peper

Bereidingswijze
Doe de amandelen (gepeld) in de blender en hak deze fijn. Leg de gehakte amandelen daarna apart in een kommetje. Kook nu de eieren en kook ze zo dat je het eiwit gemakkelijk van het eigeel kunt ontdoen. Ontzout de kappertjes en de ansjovis. Meng de ansjovis, de kappertjes en het eigeel samen in de blender. Voeg de verkruimelde tonijnfilet met een snufje peper in de kom, en roer het geheel met wat azijn en olijfolie door elkaar heen. Doe de saus in een mooie schaal en bestrooi het met fijn gehakte amandelen. De saus is klaar.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €55,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »