Paccheri-pasta met tomaat, courgette en garnalen
Paccheri met courgettes en garnalen: een omarming van smaken die u rechtstreeks naar de Italiaanse kust brengt!
Bereidt u voor om uw smaakpapillen te verrassen met dit frisse en kleurrijke recept, waarin paccheri wordt gecombineerd met knapperige courgettes en garnalen voor een smaakexplosie.
4 personen
Ingrediënten:
- 2 verse kleine courgettes
- Extra vierge olijfolie Extra vierge olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 Chilipepers Italiaanse rode pepers - Peperoncino
- 1 bakje Cherrytomaatjes Cherrytomaatjes-pomodorini in blik of Datterinitomaten in blik
- 400 gram garnalen
- Water
- Paccheri pasta Paccheri-rigati-pasta of Pacchero rigato Pasta di Gragnano
- Sneufje zout
Bereidingswijze:
- Rasp de courgettes in juliennereepjes.
- Bak de courgettes in een pan met olie, fijngesneden knoflook en fijngehakte chilipeper.
- Bak de garnalen eerst op laag vuur aan en voeg deze toe ook toe aan de pan met couregtte en meng het geheel doorelkaar.
- Voeg vervolgens de kerstomaatjes toe aan de courgette met knoflook en chilipeper en garnalen.
- Laat het geheel op een lage stand 5 minuten pruttelen.
- Breng ondertussen de paccheri in gezouten water. geniet ze af en meng met een klein scheutje extra vierge olijfolie.
- Voeg de paccheri toe aan de pan met courgette en garnalen en meng kort. gebruik hiervoor een spatel, zodat de paccheri niet kapot gaat.
Er is niets beter dan een lekker bord paccheri dat in een zee van smaken duikt!
Buon Appetito!