Antipasti
Antipasti zijn Italiaanse hapjes die doorgaans voor de maaltijd worden geserveerd. Een antipasto kan bijvoorbeeld een stukje vlees zijn zoals ham, kaas, olijven en verschillende groenten en vis in olijfolie. Antipasti kan een eenvoudig voorgerecht zijn maar ook een lekker tussendoortje of borrelhapje. Op het Italiaanse vasteland bestaan antipasti vaak uit groenten en vlees. En op Sicilie en andere kustplaatsen zijn het meer vis en zeevruchten. Rechtstreeks uit de Middellandse Zee en het Siciliaanse platteland komt dan ook een reeks van prachtige antipasti, die de basis vormen voor authentieke Italiaanse hapjes. Verschillende soorten vis en groenten zijn op traditionele wijze bereid en vervolgens met de hand in olijfolie ingelegd.
Hoe gebruik je antipasti?
Als voorgerecht kunt u op Sicilië kiezen voor antipasti, een verzameling van kleine hapjes om alvast de grootste honger te stillen of juist om uw trek op te wekken. Vis en schelpdieren, olijven, salami, groenten en kaas vormen vaak onderdeel van deze antipasti. Met onze antipasti selectie, is een heerlijke start van uw maaltijd gegarandeerd. Maar gebruik deze typisch Italiaanse hapjes ook gerust als bijgerecht of als hapjes voor bij de borrel. Zoals zwaardvis, tonijn, gerolde ansjovis en zeebaars. Verder zijn er de welbekende zongedroogde tomaten, artisjokken, paprika reepjes, gegrilde rode ui in olijfolie, paddenstoelen ‘funghi’ en gezouten kappertjes.
Antipasti kopen
Authentieke Italiaanse antipasti kopen is nu heel eenvoudig. In onze webwinkel vindt u een ruime keuze aan de meest bijzondere antipasti en visfilets. Altijd van de hoogste kwaliteit en rechtstreeks uit Italië.