De Ligurische Taggiasca olijf is typisch is voor het westelijk deel van Ligurië en in het bijzonder voor de provincie Imperia.
Deze variëteit is een van de meest bekende voor de productie van extra vierge olijfolie en een van de beste tafelolijven, omdat de vrucht, ondanks zijn kleine formaat, erg smakelijk en rijk aan olie is.
Ideaal als voorgerecht, in salades, bij vis en voor een goede Ligurische saus (tomaat, DOP Genuese basilicum en Ligurische Taggiasca-olijven).
Taggiasca-olijven
De Taggiasca-olijf is een olijvencultivar, vooral typisch voor West-Ligurië en in het bijzonder voor de hele provincie Imperia. Het is uitstekend geschikt voor zowel de productie van extra vierge olijfolie als voor tafelolijven dankzij de uitzonderlijke smaakkwaliteiten van de olijf. De Taggiasca olijf is anders, kleiner en met een verfijnde maar ook uitgesproken smaak. Volgens kenners één van de beste tafelolijven.