Groene Olijven uit Sicilië
Groene Olijven uit Sicilië
Olijven zijn er in allerlei vormen, zwart, langwerpig, rond of in dit geval groen. Deze olijven zijn een perfecte snack, bijvoorbeeld bij de aperitivo of tijdens de antipasti. Maar ook te gebruiken als ingrediënt om een unieke touch te geven aan pastagerechten, vis, salades of pizza.
Inhoud | 270 gram |
Ingrediënten | 60% olijven, zonnebloemolie, knoflook, kruiden en zout |
Regio | Sicilië |
Rechtstreeks uit Sicilië Olijven verrijkt met smaak van knoflook, kruiden en zout Ideaal bij borrel of antipasti
Olijven uit Sicilië
Italiaanse olijven zijn in allerlei soorten en maten te vinden, eigenlijk een beetje zoals de wijnen uit het land. Elke regio heeft zijn eigen specialiteiten, in sommige gevallen zelfs beschermd door de beschermde oorsprongsbenaming. De olijven uit Sicilië worden ook wel Giarraffa genoemd. De eerste planten werden naar Sicilië gebracht door de Grieken en verspreid over het eiland tijdens de islamitische overheersing. De groene olijven kenmerken zich door een knapperige en licht bittere smaak, de zwarte olijven zijn wat zoeter. In tegenstelling tot andere rassen olijven worden de Giaraffa geoogst tussen november en januari, waar andere rassen tussen september en oktober geoogst worden.
