Spaghetti met Vongole en Pistachenootjes
Ingredienten:
- 250 g Spagehtti-pasta spaghetti
- 1 kg vongole
- 100 g zoute pistachenoten of gehakte pistachenootjes
- 1 knoflook
- 2 gedroogde chilipepers of italiaanse-rode-pepers
- 1 glas witte wijn
- extra vergine olijfolie extra- vierge olijfolie
- zout zeezout
Bereiding:
- Fruit in een koekenpan de hele gepelde knoflook en chilipeper in olijfolie.
- Voeg na een paar minuten de mosselen en de witte wijn toe.
- Dek af met een deksel en laat de mosselen opengaan. Als ze open zijn, haal ze van het vuur en pel ze half. Het kookvocht van het mosselwater mag niet opdrogen of dikker worden.
- Kook de past, volgens de gebruiksaanwijzing, in ruim water met een snufje zout. Haal de spaghetti eruit als hij half gaar is, giet de spaghett in de pan en laat hem koken in het mosselwater.
- Zorg ervoor dat je de pasta niet te vaak aanraakt, want deze is nog bros en kan breken.
- Pel intussen de pistachenoten en hak ze grof. Of gebruik de pistache kruimels kant en klaar.
- Als de pasta de mosselsaus heeft opgenomen, zet u het vuur uit en voegt u de pistachenoten toe, roer een minuutje en serveer!
Buon Appetito!