Spaghetti is een bijzondere pastavorm, een lange en dunne vorm, Spaghetti wordt uitsluitend gemaakt van griesmeel van durum tarwe en water.
Ingrediënten:
100% Italiaans Durum tarwe ( griesmeel van harde tarwe) en water. Deze pasta soort is 100% natuurlijk.
Bevat Gluten
voor 2 personen
Ingrediënten:
220 gram Spaghetti
150 gram kikkererwten
100 gram pecorino
30 gram Parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
3 pittige worstjes
3 eieren
zout en peper
olijfolie
Voorbereidingstijd 35 minuten, bereiding 30 minuten
Raps 100 gram pecorino, een beetje Parmezaanse kaas en voeg deze samen met 2 eidooiers en 1 heel ei in een kom.Voeg een beetje peper toe en mix dit geheel tot een mooie crème
Haal de worst uit het velletje en maak deze klein. Verhit in een pan 3 eetlepels olijfolie en een teentje knoflook. Voeg hieraan toe de worst, een snufje zout en peper. Bak deze gaar. Voeg vervolgens de kikkererwten toe en bak deze heel even mee.
Breng het het water voor de pasta aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook deze voor twee derde van de tijd gaar. Bewaar het kookvocht !. Haal de spaghetti uit het water samen met 1 pollepel kookvocht en doe deze in een andere pan. Roer totdat de spaghetti "al dente" is in een cirkelvormige beweging, zodat er een romige textuur ontstaat.
Meng de eiersaus met een garde op het kookwater totdat deze romig wordt. Door de warmte ontstaat een zeer fijne crèmelaag.
Zodra de spaghetti "al dente" is giet je de eierroom erover. Roer weer in een cirkelvormige beweging door de spaghetti en de saus.
Breng de de spaghetti Carbonara op smaak met grof gemalen zwarte peper en een snufje zout.
Voeg als laatste geraspte Parmezaanse kaas toe.
Buon Appetito!