Olijfolie

Sorteer op:

-Wat-*drie olijfoliën in blik gebundeld in cadeaubox*-Smaak-*van delicaat met milde sensaties tot licht pittig*-Lekker bij-*uitermate geschikt bij voorgerechten, salades en vlees*
-Inhoud-
*drie keer 175 ml*
€17,95
-Wat-*olijfolie in luxe cadeaubox*-Smaak-*delicaat met milde sensaties en licht pittig*-Lekker bij-*Uitermate geschikt bij voorgerechten, salades en vlees*
-Inhoud-
*500 ml*
€24,95
-Wat-*100% Italiaanse Extra Vergine Olijfolie*-Smaak-*evenwichtig, licht kruidig met tinten van lichtgroen.*-Lekker bij-*Uitermate geschikt bij vlees en groenten gerechten*
-Inhoud-
*250 ml*
€8,25
-Wat-*100% Italiaanse Extra Vergine Olijfolie*-Smaak-*evenwichtig, licht kruidig met tinten van lichtgroen.*-Lekker bij-*Uitermate geschikt bij vlees en groenten gerechten*
-Inhoud-
*500 ml*
€14,95
-Wat-*olijfolie blend van drie soorten olijven*-Smaak-*zacht en vol van smaak*-Lekker bij-*ideaal over gekookte groente, pasta en vleesgerechten*
-Inhoud-
*250 ml*
€15,95
-Wat-*100% Siciliaanse Extra Vergine Olijfolie*-Smaak-*licht pikant met het behoud van fruitige kenmerken*-Lekker bij-*uitermate geschikt bij vlees en groenten gerechten*
-Inhoud-
*250 ml*
€9,95
-Wat-*biologische extra vergine olijfolie*-Smaak-*complexe smaak van basilicum, munt en tijm*-Lekker bij-*vis, knoflook, brood, soep of gegrild vlees*
-Inhoud-
*500 ml*
€19,50
-Wat-*pittige olijfolie met pepertjes*-Smaak-*pittig*-Lekker bij-*gegrild vlees, soepen en groenten*
-Inhoud-
*250 ml*
€4,95
-Wat-*extra vergine olijfolie met stukjes witte truffel uit Umbrië*-Smaak-*zachte delicate truffel*-Lekker bij-*gegrild vlees, risotto, gestoomde groenten en aardappeltjes*
-Inhoud-
*100 ml*
€12,50
-Wat-*truffelolie uit Umbrië*-Smaak-*zachte aardse truffel*-Lekker bij-*gegrild vlees, risotto, gestoomde groenten en aardappeltjes*
-Inhoud-
*100 ml*
€9,50

Extra vergine olijfolie

De meeste olijfolie komt uit het Middellandse Zeegebied. Vaak wordt de term extra vergine op dit vloeibare goud geplakt. Maar wat houdt dat in? Extra vergine betekent dat de olijfolie gekeurd is, aan bepaalde regels voldoet en daarmee van hoge kwaliteit is. De beste olijfolie is dan ook extra vergine. En wordt rond november in Sicilië geoogst. Wat deze olijfolie bijzonder maakt is dat de beste olijven binnen een dag na het plukken worden geperst, de zogenaamde eerste persing. De olijfolie heeft dan een lage zuurgraad, een volle zachte smaak en er zijn geen extra stoffen zijn toegevoegd. Extra vergine olijfolie zit vol vitamine E en antioxidanten. Dat is cholesterolverlagend en ook goed voor hart en bloedvaten. Het is dus puur, smaakvol en gezond!

Gebruik extra vergine olijfolie


Gewone olijfolie is ideaal om mee te bakken en te wokken. Omdat tijdens het verhitten minder deeltjes verloren gaan door verbranding. Bij extra vergine olie ontstaat bij verhitting juist een wat bittere smaak. Dit komt doordat het ongeraffineerde of ongefilterde olie is met veel meer deeltjes (die voor smaak zorgen!) die kunnen verbranden. Daarom is het beter om in gewone olijfolie te bakken. Extra vergine olijfolie heeft een meer uitgesproken smaak en kun je beter puur gebruiken. Dus door de pasta, salades, over gegrild vlees en om in geroosterd brood in te dippen. Ook kun je het bakken in normale olijfolie doen en net voor het serveren het gerecht besprenkelen met wat druppels extra vergine olijfolie. Hierdoor komen de aroma’s nog sterker naar boven, heerlijk! Om de smaak goed te houden bewaar je olijfolie altijd donker en koel.

 

Olijfolie kopen

Goede olijfolie bestellen kan nu eenvoudig online. Afhankelijk van de oogst, kunt u vrijwel het hele jaar door olijfolie bestellen. En als u vóór 17:00 uur besteld heeft u het al binnen 1 à 2 dagen in huis. Extra vergine olijfolie mag eigenlijk in geen enkele keuken ontbreken. En voor de liefhebbers is er ook olijfolie met toegevoegde stukjes truffel: truffelolie.

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x