Gemaakt van olijven uit het gebied Canino (Lazio), net over de grens met Toscane.
Eerste persing, koudgeperst
Smaragdgroene kleur en een harmonieuze smaak met plantaardige tonen van blad, artisjok en distel.
Inhoud: 500 ml.
Oogst: 2024-2025
Lees meer.
Frantoio Archibusacci is een familiebedrijf dat sinds het einde van de 19e eeuw extra vierge olijfolie produceert in Canino, Italië.
De olijfolie draagt de IGP Roma-certificering, wat staat voor 'Indicazione Geografica Protetta' (Beschermde Geografische Aanduiding), specifiek voor de regio rond Rome.
Deze certificering garandeert dat de olijfolie afkomstig is uit dit gebied en voldoet aan strenge kwaliteitsnormen.
De IGP Roma extra vierge olijfolie van Frantoio Archibusacci wordt gekenmerkt door een smaragdgroene kleur en een harmonieuze smaak met plantaardige tonen van blad, artisjok en distel.
De bitterheid en kruidigheid zijn goed in balans, met hints van aromatische kruiden.
Deze olijfolie is ideaal voor het op smaak brengen van bonensoepen, pasta's met vleessaus, oude kazen, rood vlees en bruschetta.
Koud gewonnen, wordt het gekenmerkt door de grote verscheidenheid aan sensorische kenmerken die voortkomen uit de inheemse cultivars van Lazio.