Menu
EUR
  • Gratis verzending vanaf € 49,-
  • Eigen import
  • Honderden échte Italiaanse delicatessen
  • Direct uit voorraad

'Cantuccini' een traditioneel krokant amandelkoekje

Cantuccini

De originele naam van deze lekkernij is Biscotti di Prato. Cantuccini vindt haar oorsprong in de provincie Prato in Toscane. Biscotti is afgeleid van het woord 'bicotus' wat 'twee keer gebakken' betekent. Hierdoor worden de koekjes lekker knapperig.

 

Benodigheden:

1 los geklopte eierdooier
1 groot ei
1 mespuntje zout
1 theelepel honing
1 zakje vanille suiker
1 theelepel bakpoeder
125 gram fijne bloem (patentbloem)
100 gram amandelen
rasp van sinaasappel
( klein scheutje amandel essence)

Bereidingswijze:

Verwarm de over voor op 180 °C.

Meng de ingrediënten: bloem, kristalsuiker, bakpoeder, zout, vanillesuiker, honing, sinaasappel rasp en het ei.(eventueel een klein scheutje amandelessence toevoegen). Kneed dit tot een deegmengsel. Voeg eventueel 1 theelepel water toe als je er nog geen deelmengsel van kan maken.

Hak vervolgens de amandelen grof en meng deze door het deelmengsel heen. Verdeel het deelmengsel in 4 stukken en rol hier 4 lange dunne rollen van.

Leg deze rollen op een vel bakpapier op de bakplaat en druk ze een beetje plat. Bestrijk de bovenkant met een klein beetje eigeel. Bak de rollen vervolgens af op 20 minuten in de oven op 180°C .

Snijd de rollen direct uit de oven in schuine plakjes. Als je namelijk te lang wacht, worden de rollen te hard en is snijden bijna niet meer mogelijk.

Verlaag de oven naar 130°C en leg de gesneden koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat weer terug in de oven. Zet de koekjes nog voor 15-20 minuten terug in de oven. Laat vervolgens de koekjes afkoelen op een rooster.

 

Buon Appitito!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €49,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!