Kenmerkend voor deze extra vierge Siciliaanse olijfolie is een overwegend zoete nasmaak.Bij het proeven valt meteen het medium karakter op dat wordt bedekt door een fruitige smaak, voornamelijk gekenmerkt door de geur van amandel en artisjok.
Te gebruiken: Vis of gegrilde witvlees gerechten
I.G.P.
Het hele proces wordt onderworpen aan strikte controles die het verloop van de olijf volgt vóór de oogst en gedurende het gehele productieproces. De extra vierge olijfolie IGP Sicilië Fiordidrupa wordt geproduceerd volgens disciplinaire IGP regels.
Alleen dan mag het het IGP predicaat voeren.
Enkele weetjes:
De oogsttijd: 10 oktober tot 5 november
De oogsttechniek:handmatig
De persing: na oogst onmiddellijk koud geëxtraheerd
Door het gebruik van de biologische ingrediënten, zorgt ervoor dat de olie vrij is van additieven en kunstmatige conserveermiddelen.
Over Olio Diliberto
De extra vierge olijfolie van Olio Dilberto is een Siciliaanse olie die de al meer dan ultra honderdjarige geschiedenis vertelt van het producerende land Sicilië. Het gaat hier om de rijke aroma's, de bijzonder fruitige smaak van de olijven waar met grote toewijding voor wordt gezorgd.
In het productieproces vindt de selectie van de olijven handmatig plaats tot aan de extractie. Deze vindt uitsluitend koud (onder de 27º) plaats. Hierdoor is de maximale kwaliteit gegarandeerd voor de 100% Siciliaanse extra vierge olijfolie.