Siciliaanse Confiture en Marmelade

  • Geplaatst op
  • Door Maurijn Bakker
  • 0
Siciliaanse Confiture en Marmelade

Het beste onder de Siciliaanse zon gestoofde fruit wordt gebruikt voor de Siciliaanse confiture en marmelade.

Jam kennen we allemaal. Maar wat maakt het nu dat je in Sicilië geen jam eet maar marmelade of confiture? Allereerst wordt het fruit niet gepureerd maar worden er hele vruchten gebruikt. En wordt er veel puur fruit in verhouding tot de hoeveelheid suiker toegevoegd. Hierdoor mag je het confituur noemen. De Siciliaanse marmelades zijn daarnaast gemaakt van stukjes schil van typische citrusvruchten zoals sinaasappels, citroenen, mandarijnen en bloedsinaasappels. Kenmerkend voor deze marmelades is de opvallende structuur en bitterzoete smaak. 
      

Door het gunstige klimaat op Sicilië kan het fruit hier onder beste voorwaarden groeien en rijpen. Het maken van deze confituren en marmelades, wordt op natuurlijke wijze gedaan waarbij geen gebruik wordt gemaakt van conserveermiddelen of additieven. Elk seizoen wordt het verse fruit op traditionele en natuurlijke manier omgetoverd tot een overheerlijk eindresultaat. Dat betekent veel handwerk!

Naast typisch Mediterrane vruchten zoals abrikozen, perziken, peren, citroenen, sinaasappelen en mandarijnen maken de Sicilianen ook confiture van cactusvijgen. Deze, door de Italianen Fichi Di India genoemd, zijn zogenaamde Indiase vijgen, een cactusvrucht je veel ziet op de Siciliaanse heuvels en rotsen. Deze confituur van Indiase vijgen heeft een opvallend zachte smaak en past perfect bij verschillende soorten kazen.

Natuurlijk zijn al deze verschillende confitures en marmelades heerlijk voor op brood, maar probeer ze ook eens bij kaas, door de yoghurt en bij ijs. En als je van bakken houdt, als vulling voor cakes en taarten. Tip, voor een heerlijke crostata vulling, denk eens aan de citroen marmelade.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.