Menu
EUR
Pistache, het groene goud van de Etna!

Pistache, het groene goud van de Etna!

Door: Tobias Kruisselbrink Reacties: 0

Op de helling van de actieve vulkaan de Etna op Sicilië bevindt zich het bijzondere dorpje Bronte. In Bronte staat het helemaal vol met prachtige pistachebomen. 

In de dertiende eeuw hebben de Arabieren de pistachebomen meegenomen naar Sicilië. Ze maakten op verschillende delen van het eiland plantages aan, maar al gauw kwamen ze erachter dat de bomen nergens zo goed groeiden als op de vruchtbare grond van de Etna.

Vandaag de dag worden de pistachenoten nog steeds met de hand geoogst en door de beperkte productie is de pistache heel schaars. Ze zijn in Bronte zuinig op hun bomen en doen hun best om ze krachtig en vruchtbaar te houden. Daarom geven de bomen maar eens per twee jaar pistachenoten. En het resultaat mag er zijn, want nergens ter wereld zijn de pistachenoten zo groen en zo mooi van vorm als de pistache van de Etna. Niet voor niets wordt de pistache dan ook het groene goud van de Etna genoemd.

De combinatie van de Siciliaanse zon, het klimaat, de hoogte en de mineralen in de grond van de Etna geven een unieke en wereldberoemde smaak aan deze pistachenoot. Op Sicilië is de pistache daarom een echte delicatesse. De Sicilianen gebruiken het bij vrijwel elk gerecht: pasta, vlees, vis en toetjes, je kunt het zo gek niet bedenken of er zit pistache doorheen.

In onze winkel vind je pistache pesto die heerlijk is door de pasta, of de lekkere zoete pistache crème als alternatief voor chocoladepasta, lekker op een croissant. De paté van tomaten en pistache  kan goed op een stokbroodje bij een lekkere wijn en de ongezouten pistachenoten, fijngehakt, grof gehakt of de hele pistachenoot kun je gebruiken bij zowel zoete als hartige gerechten. De prachtige groene kleur maakt een frambozen taartje, een chocoladetaart, een schotel met garnalen etc. etc. helemaal af. 

En je hoeft niet te genieten met mate, want pistache is hartstikke gezond! Onderzoek uit “The American Journal of Clinical Nutrition” heeft aangetoond dat pistachenoten cholesterol verlagend werken.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €49,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!