Calamarata pasta
Calamarata is een dikke soort ringpasta. het ziet er uit als een gesneden inktvis. Deze pasta soort komt uit Napels in Zuid-Italië.
Calamarata is een pasta die goed kan worden gecombineerd met Inktvis, zwaard vis of Nduja.
Ingrediënten:
100% Italiaans griesmeel van harde tarwe en water. Deze pasta soort is 100% natuurlijk.
Bevat gluten
Goed recept! Pasta Calamarata met Nduja.
4 personen
10 minuten voorbereiden 20 minuten koken
Ingrediënten:
400 gram Calamarata Astorino
100 gram Nduja
150 gram rode uien
400 gram tomatenpulp
extra vierge olijfoloe
40 gram basilicum
60 gram heeft water
- Haal het velletje van het vlees en doe het vlees in een kom en maak deze klein.
- Snijdt de ui in ringen en fruit deze, samen met olie, op laag vuur gedurende 6 minuten. Voeg 50gram heet water toe.
- Voeg vervolgens de Nduja toe aan de uien en laat deze zachtjes mee bakken. Giet het laatste hete water toe en roer met een keuken spatel door het vlees, zodat de Nduja smelt.
- Als laatste voeg je tomatenpulp toe en laat op matig vuur 15 minuten koken.
- Ter decoratie Basilicum toevoegen.
- Zet onder tussen een pan met heet water op en laat de pasta gedurende 11 minuten koken. De pasta is dan "al dente".
- Voeg de saus en de pasta samen. breng op smaak met peper en zout.
Je serveert een heerlijke Calamarata met gloeiend hete Nduja
