Menu
EUR
Italiaanse Sinterklaas: de Pistache Pepernoten

Italiaanse Sinterklaas: de Pistache Pepernoten

Door: Vincent Bakker Reacties: 0

Sinterklaas is niet een echte Italiaanse traditie. Des te leuker om toch eens te kijken hoe we de Italiaanse keuken kunnen gebruiken om de pepernoot opnieuw uit te vinden! Na veel lezen, proeven, brainstormen en discussiëren was hij er dan; de pistache pepernoot! Hieronder lees je hoe jezelf van deze heerlijke zoetigheid kan gaan genieten.

Voor dat we echt beginnen, wat heb je nodig?

- 100 gr bloem
- 100 gr boter
- 100 gr witte chocolade
- 75 gr poedersuiker
- 60 gr gepelde pistachenoten
- 35 gr hazelnoten
- 35 gr gepelde amandelen
- vanille
- zout

De Italiaanse pepernoot

Om te beginnen doen we de amandelen en hazelnoten met een lepel suiker in de mixer. Om deze vervolgens klein te malen tot poeder. Mix vervolgens boter met poedersuiker. Daarna kun je alles bij elkaar gooien, de poeder mix van amandelen, hazelnoten en suiker en de mix van boter en poedersuiker. Doe hier vervolgens wat vanille bij, uit bijvoorbeeld een vanillestokje. Voeg tegelijkertijd wat zout en bloem toe. Dit alles mix je tot één kleffe bal. Wikkel dit in aluminiumfolie en laat het vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast liggen.

Haal vervolgens de bal uit de koelkast en maak er kleine balletjes van 4 -5 gram. Als je dit goed doet, haal je er wel 100 balletjes uit. Leg de balletjes vervolgens op de bakplaat (op bakfolie) en doe de plaat in de oven op 170 graden gedurende 17-18 minuten. Houd de pepernoten goed in de gaten want ze kleuren gauw bruin, omdat ze klein zijn. Haal ze uit de oven na de aangegeven tijd en laat ze afkoelen.

De pistache roomvulling 

Naast de pepernoten is de vulling die er tussen gaat natuurlijk ook erg belangrijk. Hak witte chocolade in stukjes en doe dit in een kommetje in de magnetron (niet warmer dan 500 W) voor 2 minuten. En nu komt het, meng door de opgewarmde chocolade, kleine stukjes pistache. Pak nu de afgebakken pepernoten erbij en plak deze als het ware aan elkaar vast met de roomvulling die je zojuist hebt gemaakt.

Mocht je nou geen zin hebben in het maken van de roomvulling, dan kun je ook gewoon zoete pistache crème gebruiken en hiermee de pepernoten aan elkaar plakken.

Buon Appetito!



Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €49,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!