Sicilië in 6 dagen - deel III

  • Geplaatst op
  • Door Maurijn Bakker
  • 1
Sicilië in 6 dagen - deel III

Dag 5: Kappertjes en dolfijnen

Deze zonovergoten dag laat zich makkelijk samenvatten. Zon, zee en 4 rood uitgeslagen Hollanders. We vertrekken in de ochtend vanuit Milazzo naar de Eolische eilanden, een eilandengroep ten noorden van Sicilië, genoemd naar de Griekse god van de wind Aiolos. Met de snelle ferry gaan we eerst naar het grootste eiland, Lapari. De dag begint goed als we net even buiten de haven de eerste dolfijnen spotten! De dag staat verder in het teken van het eiland verkennen, wijntjes en goede pizza. Ook wordt er geshopt want het is net Moederdag geweest. Hierdoor doet de plaatselijke keramiekzaak goede zaken. Op de terugweg doen we nog even het eiland Vulcano aan om een duik in het water te nemen. Ook vind je hier de nodige zwavelbaden. Naast de schoonheid van de Eolische eilanden is het opvallend dat veel van onze producten hier volop groeien: kappertjes, vijgen en wilde venkel, over al zie én ruik je ze! Bij terugkomst in Letojanni duiken we Saltatempo in. Na verloop van jaren is dit een beetje onze stamkroeg geworden en Peppe, de eigenaar, een vriend. We doen ons tot in de late uurtjes te goed aan London Mules en Old Fashioned. Buonanotte!


Dag 6: Freddo

‘Freddo’, oftewel koud. Koud is het zeewater voor de kust van Letojanni. Niet alleen om dat het begin mei is, maar ook omdat de rivier met smeltwater van de Etna hier uitmondt. Het weerhoudt ons er niet van een duik te nemen! Met het zand nog tussen onze tenen stappen we het vliegtuig in. De meegebrachte cannoli is het laatste tastbare stukje Sicilië. Tot volgend jaar, arrivederci!

Lees ook de twee andere blogs

> Sicilië in 6 dagen - deel I
> Sicilië in 6 dagen - deel II

 

Reacties

  1. Hans en Cootje Hans en Cootje

    Wat een mooie stukjes schrijven jullie over de Italiaanse keuken en jullie producten! Ook van de stukjes 'Sicilië in 6 dagen': erg leuk!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.