Menu
EUR
Recept van di Mamma: Siciliaanse kerstkrans

Recept van di Mamma: Siciliaanse kerstkrans

Door: Tobias Kruisselbrink Reacties: 0

Buccellato is een typische Siciliaanse lekkernij welke met name in de kerstperiode veel wordt gegeten. Qua vorm lijkt de Buccellato wel een beetje op onze kerstkrans,  alleen is deze variant niet gevuld met spijs, maar met een mengsel van gedroogde vijgen, rozijnen, witte amandelen, gekonfijte sinaasappels en andere veelal lokale ingrediënten welke afhankelijk zijn van de  stad of  regio waarin de buccellato wordt bereid. Hieronder een recept van die Mamma uit Catania.

Ingrediënten voor deeg

- 800 g bloem
- 300 g boter
- 200 g suiker
- 5 eieren

Meng alles goed door elkaar in een kom en kneed het deeg soepel samen tot één geheel. Verpak het deeg vervolgens in plasticfolie en laat circa één uur rusten in de koelkast.

Ingrediënten voor de vulling

- 500 g gedroogde vijgen
- 400 g rozijnen
- 80 g witte amandelen of walnoten
- 60 g pijnboompitten
- 50 g gekonfijte sinaasappels
- 60 g pure chocolade

- een glas zoete Marsala wijn

Doe alle ingrediënten voor de vulling in een mixer. Mix het geheel heel kort door elkaar (het moet een kleverige massa worden).

Verdere bereiding

Pak nu het deeg en rol de deeg uit met een deegroller. Probeer er een rechthoek van ongeveer 15 cm bij 30 cm uit te rollen. Verdeel de vulling over het midden van het deeg en vouw het deeg dicht tot er een rol ontstaat. Druk de randen goed aan. Leg nu het deeg in een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de uiteindes van de rol stevig tegen elkaar, zodat je een cirkel krijgt. Bak de buccellato op 180° in de oven in circa 35-45 minuten goudbruin en gaar. Je kunt de buccellato garneren met glazuur, gekonfijte vruchten of
gewoon witte poedersuiker.

 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €49,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!