Menu
EUR
Nougat en haar kersttradities

Nougat en haar kersttradities

Door: Tobias Kruisselbrink Reacties: 0

De kerstdagen... Dagen waarin in Italië traditioneel veel gegeten wordt in gezelschap van de gehele familie. Iets wat op de Italiaanse eettafels tijdens de kerstdagen absoluut niet mag ontbreken is, nougat… tot grote vreugde van alle tandartsen!
 

Italiaans eten tijdens kerst

Kerst wordt in Italië groots gevierd. Het eten begint vaak al op kerstavond, maar de belangrijkste maaltijd is toch wel de lunch op eerste kerstdag. De hele middag wordt er gegeten en de hele familie is uitgenodigd. Vaak wordt er aan traditioneel lange tafels gegeten. Er wordt tijdens kerst veel vlees en brood gegeten. Maar het hoogtepunt wordt toch gevormd tijdens het nagerecht wanneer alle toetjes en andere nagerechten op tafel komen. Iedereen heeft wat meegenomen zo is er van alles wat, maar bovenal in overvloed! Traditioneel zijn er veel zoetigheden gemaakt van honing, want honing brengt geluk in het nieuwe jaar (Italianen zijn heel bijgelovig!).

Nougat en haar herkomst

Er zijn vele discussies waar de nougat oorspronkelijk vandaan komt, maar het is een feit dat het uit de streek komt rondom het Middellandse Zeegebied. Het zou door de Arabieren als eerste naar Italië zijn gebracht. Dit is geen gekke gedachte aangezien nougat gemaakt worden van typische Arabische producten als honing, amandelen en pistache.

Vandaag de dag zie je nougat terug in bijna alle regio's van Italië. Er zijn vele variaties, zo is er nougat gemaakt van meer of minder zacht deeg, verrijkt met gedroogde vruchten, vijgen, kruiden, specerijen, schillen van citrusvruchten of chocolade. De Siciliaanse nougat wordt beschouwd als bijzonder verfijnd: gebruikelijke soorten zijn: pistache, amandel, geglazuurd, suiker en honing of bedekt met chocolade. Bij Amesi hebben we verschillende soorten nougat, in repen maar ook in mooie geschenkdoosjes. 

Bij elk heilig feest maar bovenal tijdens de kerstdagen wordt “de terrone siciliano” zoals de Sicilianen nougat noemen op elke hoek van de straat verkocht. Nougat een must voor elke zoetekauw.

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €49,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!