Do not forget the cannoli

  • Geplaatst op
  • Door Vera
  • 0
Do not forget the cannoli

Een van onze klanten heeft deze heerlijke cannoli gemaakt. Uiteraard met de lekkerste pistache pasta van Amesi. klik hier

Het recept staat ook op Heel Holland Bakt, met filmpje.

Vulling

125 gram slagroom

250 gram witte chocolade callets

2 eetlepels pistachepasta

Deeg

olie (frituur)

200 gram bloem

50 gram boter (op kamertemperatuur)

25 gram kristalsuiker

50 gram Marsala (versterkte wijn)

1 ei

1 eiwit

1 gram kaneel

1 gram cacaopoeder

4 gram zout

Opbouw

3 eetlepel pistache (fijngehakt)

1 eetlepel poedersuiker

50 gram pure chocolade

6 frambozen

Cannoli

Deze gefrituurde koekjes komen uit Sicilië. Traditioneel worden ze gevuld met ricotta en gekonfijte citrusschil, maar Robèrt bedacht variant met witte chocolade ganache en pistache. Daarvoor gebruiken we pistachepasta uit Sicilië uiteraard.

Benodigdheden:

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Deegroller
  • Frituurpan
  • Ronde uitsteker van ø 10 centimeter
  • 3 rvs-buisjes van ø 2,5 centimeter
  • Spuitzak met gekartelde spuitmond
  • Cornetje  (dit kun je zelf maken van bakpapier)

Voorbereiding:

  • Verwarm de frituurpan tot 180 graden

Vulling:

  • Breng de slagroom aan de kook.
  • Giet de warme room over de witte chocolade.
  • Laat 5 minuten staan en roer goed door tot een gladde ganache.
  • Voeg de pistachepasta toe en roer goed door.
  • Proef goed of je nog extra pistache moet toevoegen.
  • Zet in de koelkast tot gebruik.

Deeg:

  • Kneed een stevig deeg van alle ingrediënten, behalve het eiwit.
  • Kneed niet te lang, alles moet net gemengd zijn.
  • Verpak het deeg in folie en laat 10 minuten rusten in de koelkast.
  • Bestuif je werkblad met bloem.
  • Rol het deeg uit tot 6 millimeter dikte.
  • Steek 6 cirkels uit.
  • Rol de cirkels uit tot ovale lapjes en wikkel ze om de rvs-buisjes.
  • Plak de uiteinden vast met wat eiwit.
  • Frituur de cannoli in circa 3 minuten goudbruin.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen.
  • Verwijder zo snel mogelijk de buijes.
  • Laat de cannoli verder afkoelen.

Opbouw:

  • Klop de vulling los. Klop niet te lang, want dan wordt de ganache te slap.
  • Schep de vulling in de spuitzak met gekarteld spuitmondje.
  • Vul de cannoli met de ganache.
  • Doop de zijkanten in de gehakte pistachenootjes.
  • Bestrooi ze licht met poedersuiker.
  • Smet de pure chocolade au bain-marie.
  • Vul het cornetje met de chocolade en spuit een zigzag patroon op de cannoli.
  • Garneer met de gehalveerde frambozen.

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.