Maak zelf Siciliaanse cannoli

Maak zelf Siciliaanse cannoli

Zelf cannoli maken is niet moeilijk. Zeker niet met het recept en instructiefilmpje van Robèrt van Beckhoven van HHB.
Maar het begint natuurlijk altijd met het gebruiken van de beste producten.

Een van onze klanten heeft deze heerlijke cannoli gemaakt. Uiteraard met de lekkerste pistache pasta van Amesi. klik hier

Het recept staat ook op Heel Holland Bakt, met filmpje.

Cannoli - Heel Holland Bakt (omroepmax.nl)

 

WAT HEBBEN WE NODIG?

Voor de vulling:

125 gram slagroom

250 gram witte chocolade galletjes of druppels

2 eetlepels pistache crème

 

Voor het deeg:

olie (frituur) LET OP, gebruik wel verse olie, en vul de pan ook niet te hoog

200 gram bloem

50 gram boter (op kamertemperatuur)

25 gram kristalsuiker

50 gram Marsala (versterkte wijn)

1 ei

1 eiwit

1 gram kaneel

1 gram cacaopoeder

4 gram zout

 

Voor de afwerking:

3 eetlepels pistache (fijngehakt)

1 eetlepel poedersuiker

50 gram pure chocolade

6 frambozen

 

Cannoli

Cannoli zijn gebakjes of koekjes, die ook als nagerecht geserveerd worden. het bestaat uit een krokant rond pijpje dat gefrituurd wordt of gebakken in de oven. En na het afkoelen worden deze gevuld. Traditioneel worden ze gevuld met ricotta en gekonfijte citrusschilletjes, maar Robèrt bedacht een variant met witte chocolade ganache en pistache. Daarvoor gebruiken we pistachecrème uit Sicilië uiteraard.

 

Verder hebben we nodig:
  • Deegroller
  • Frituurpan
  • Ronde uitsteker van ø 10 centimeter
  • 3 rvs-buisjes van ø 2,5 centimeter of cannoli vormpjes, ik zag ze oa bij Brinkmans
  • Spuitzak met gekartelde spuitmond
  • Cornetje  (dit kun je zelf maken van bakpapier)
 
Voorbereiding:
  • Verwarm de frituurpan tot 180 graden
 
Vulling:
  • Breng de slagroom aan de kook.
  • Giet de warme room over de witte chocolade.
  • Laat 5 minuten staan en roer goed door tot een gladde ganache.
  • Voeg de pistachepasta toe en roer goed door.
  • Proef goed of je nog extra pistache moet toevoegen.
  • Zet in de koelkast tot gebruik.
 
Deeg:
  • Kneed een stevig deeg van alle ingrediënten, behalve het eiwit.
  • Kneed niet te lang, alles moet net gemengd zijn.
  • Verpak het deeg in folie en laat 10 minuten rusten in de koelkast.
  • Bestuif je werkblad met bloem.
  • Rol het deeg uit tot 6 millimeter dikte.
  • Steek 6 cirkels uit.
  • Rol de cirkels uit tot ovale lapjes en wikkel ze om de ingevette rvs-buisjes.
  • Plak de uiteinden vast met wat eiwit.
  • Frituur de cannoli in circa 3 minuten goudbruin.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen.
  • Verwijder zo snel mogelijk de buisjes.
  • Laat de cannoli verder afkoelen.
 
Opbouw:
  • Klop de vulling los. Klop niet te lang, want dan wordt de ganache te slap.
  • Schep de vulling in de spuitzak met gekarteld spuitmondje.
  • Vul de cannoli met de ganache.
  • Doop de zijkanten in de gehakte pistachenootjes.
  • Bestrooi ze licht met poedersuiker.
  • Smet de pure chocolade au bain-marie.
  • Vul het cornetje met de chocolade en spuit een zigzag patroon op de cannoli.
  • Garneer met de gehalveerde frambozen.
 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.