Eierpasta Maccheroncini IGP Elite, uit het dorpje Campofilone, de Italiaanse regio De Marken
Kooktijd: 1-2 minuten in kokend water of direct in hete saus
Eierpasta: gemaakt van zowel durum tarwegriesmeel en eieren van eigen boerderij
Inhoud 250 gram
Lees meer.
De geschiedenis van de smakelijke Campofilone Maccheroncini IGP heeft een zeer oude oorsprong. De bekendste episode houdt verband met het Concilie van Trente van 1560, waar een gerecht van dunne filamenten gemaakt van meel en eieren uit Campofilone werd aangeboden. Dit was de traditionele pasta van boerenfamilies uit Campofilone, toen ze grote hoeveelheden eieren moesten bewaren die waren geproduceerd door kippen die op het erf waren grootgebracht. De eieren werden vervolgens gemengd om de pastavellen te maken die het hele jaar door werden gedroogd en bewaard.
Maccheroncini IGP past goed bij gekruide traditionele dressings, zoals vleessauzen, maar ook bij witte vissauzen.
Op onze receptenpagina vindt u een mooi recept van Maccheroncini ( Eierpasta) met een traditionele ragout uit de Marken - Le Marche
Gemiddelde voedingswaarde
Energie | 1544 Kj- 365 Kcal |
Vet | 66 g |
Koolhydraten | 1,4 g |
Suiker | 2,5 g |
Vezels | 4 g |
Ewitten | 16,6 g |
Zout | 0,13 g |