Panettone

  • Geplaatst op
  • Door Vera
  • 0
Panettone

Panettone, hét Italiaanse kerstgebak, vindt zijn oorsprong in Milaan. Ongelofelijk populair in Italië maar ook in Nederland.
De kenners bestellen hun panettones tijdig. Augusta, Muzzi, Chiostro di Saronno en meer. Wacht niet te lang, want op = op.

Panettone

De panettone is een traditioneel Italiaans kerstgebak dat haar oorsprong heeft in Milaan. In Italië is het dan ook het gebak wat je in december zo in de aanloop naar kerstmis overal zult aantreffen. 

De originele panettone is gemaakt van een gerezen deeg gemaakt van water, meel, boter, eieren (eigeel). 

Zoals gezegd komt de panettone uit Milaan. Tot ongeveer de jaren '50 bleef dit grotendeels zo. Als gevolg van de industriële productie van panettone werd het product in heel Italië verspreid, voornamelijk via de grote winkelketens. Vandaag de dag is de taart een typisch Italiaans zoete lekkernij. Zo heeft de panettone sinds 2005 zelfs een beschermde status, met daarbij een voorschrift die de specificaties verstrekt voor het maken van een goede panettone. De cake wordt ook geëxporteerd als een zoet symbool van Kerstmis in vele landen.

De pasticceria's blijven trouw aan hun oorspronkelijk recept maar zij gaan ook met de tijd mee. Een panettone met salted caramel is hiervan een goed voorbeeld.

Nu we met de kerst lekker thuis blijven voor het Kerstdiner is een heerlijke panettone perfect als dessert.

Bijvoorbeeld een Limoncello panettone geserveerd met een Limoncello, of een panettone van Giuseppe Giusti, warm uit de oven met een bol vanille ijs en besprenkeld met Aceto Balsamico natuurlijk ook van Giuseppe Giusti. Lekkere espresso erbij, helemaal top. Of wat dacht u van een Pistache panettone geserveerd met een Pistache crème, of...

Amesi heeft de lekkerste panettones uitgezocht, we zijn benieuwd naar jullie mening. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.