Rigatoni is een buisvormige pastavorm
100% Italiaans durum tarwegriesmeel en water
Inhoud: 500 gram
Kooktijd 13- 14 minuten
Van oorsprong komt deze pastasoort uit Rome
Lees meer.
Rigatoni is een bekende buisvormige pasta. Het is vergelijkbaar met penne, maar is iets groter en soms licht gebogen maar weer niet zo gebogen als de macaroni. Rigatoni is meestal geribbeld aan de buitenzijde en recht afgesneden. Het woord rigatoni komt van het Italiaanse woord rigati, wat "getand" betekent.
Door de ribbels aan de buitenkant blijft de pastasaus nog beter plakken aan de Rigatone.
Met Rigatone kan eigenlijk elk pastagerecht worden gemaakt. De pasta wordt soms ook gebruikt voor "Pasta al Forno" - uit de oven. Vaak is wel een iets stevigere saus ideaal bij deze pasta.
Deze Rigatoni pasta- volkoren van Astorino pasta is gemaakt van Italiaanse volkoren durum tarwe.De pasta heeft een goede consistentie en heerlijk smaakt. Bovendien is Volkoren pasta extra voedzaam en bevat meer vitaminen en mineralen.