Antipasti
Antipasti betekent in het Italiaans zoiets als 'voorgerecht'. Verschillende Italiaanse hapjes kunnen deel uitmaken van het voorgerecht. De antipasti zijn vaak onderverdeeld in warme en koude Italiaanse hapjes. Dit kunnen eenvoudige (bestaande uit een enkele basis ingrediënt) of meer complexe (bestaande uit meerdere ingrediënten) hapjes zijn. Het voorgerecht wordt geserveerd in kleine hoeveelheden, haar taak is immers om de eetlust op te wekken in afwachting van de hoofdgerechten. Als een voorgerecht geserveerd wordt in een grote hoeveelheid dan noemt men dit een "vlakke start".
Vanuit de binnenlanden van Sicilië brengen wij u verschillende antipasti. Deze antipasti kunt u serveren als eenvoudig voorgerecht maar ze zijn ook geschikt om salades en andere Italiaanse hapjes mee te maken. Probeer verschillende smaken zoals bijvoorbeeld kappertjes, cucunci (appelkappertjes), gegrilde aubergine, (melanzane grigliate), gegrilde ui (cipolle grigliate), caponata, Siciliaanse olijven, gemarineerde knoflook: aglio marinato. Of wat dacht u van ansjovisfilet met kappertjes, of pistache, of gevulde paprika's met tonijn. Kortom, er zijn zoveel mogelijkheden voor een heerlijke antipasti schotel. Hiermee komt u altijd goed voor de dag.