Tartufata bianca is een saus van witte truffels en champignons.
De witte truffel is een ware smaakmaker voor bijvoorbeeld pastagerechten, risotto, omelet of vleesgerechten. Het geeft pit en je hebt niet veel salsa nodig voor een ware smaaksensatie. Probeer de salsa ook eens bij de borrel als een tapenade op een toastje
Een echte alleskunner dus. Ideaal als basis voor elk gerecht.
De 'gewone' Salsa Tartufata is van de zwarte zomertruffel gemaakt. Maar deze saus is van witte truffel gemaakt. Ook wel de zomertruffel genoemd. De zomertruffel is nog exclusiever, omdat deze minder makkelijk 'voor het oprapen ligt'.
De witte truffel heeft een bijzondere smaak.
Ingrediënten:
Italiaanse gekweekte paddenstoelen 67% (Agaricus Bisporus), Room, Parmigiano Reggiano, extra vergine olijfolie, Bianchetto-truffel 3% (Tuber Albidum Pico) aroma's, aardappelzetmeel, zout, peper, peterselie, knoflook.