Augusta Panettone Pistache

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Augusta Panettone Pistache
Augusta
€ 19,95 Incl. btw

-Wat-*traditioneel Italiaans kerstgebak*-Smaak-*Panettone gevuld met pistache creme en omhuld met chocoladel. Zonder konfijten en rozijnen. *-Lekker bij-*koffie, thee of als dessert*
-Inhoud-
*750 gram*

Op voorraad
Levertijd:
3-4 Werkdagen
Artikelnummer:

Augusta Panettone Pistache

Panettone gevuld met pistache creme en omhuld met chocolade. Zonder rozijnen en konfijten. De panettone van Augusta is geproduceerd volgens de richtlijnen en criteria van het traditionele Italiaanse recept. Dit product is vrij van conserveermiddelen en kleurstoffen. Ook wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van verse producten. Met de hand ingepakt!

Inhoud 750 gram
Ingrediënten gebakken cake/kerstbrood met pistache crème
Gebruik als ontbijt met een van pistache crèmes of als nagerecht met een pistache likeur bijvoorbeeld


Panettone

De panettone is een traditioneel Italiaans kerstgebak dat haar oorsprong heeft in Milaan. In Italië is het dan ook het gebak wat je in december zo in de aanloop naar kerstmis overal zult aantreffen. Het is een beetje zoals de oliebol in Nederland, die populariteit heeft de panettone in Italië

De originele panettone is gemaakt van een gerezen deeg gemaakt van water, meel, boter, eieren (eigeel). 

Zoals gezegd komt de panettone uit Milaan. Tot ongeveer de jaren '50 bleef dit grotendeels zo. Als gevolg van de industriële productie van panettone werd het product in heel Italië verspreid, voornamelijk via de grote winkelketens. Vandaag de dag is de taart een typisch Italiaans zoete lekkernij. Zo heeft de panettone sinds 2005 zelfs een beschermde status, met daarbij een voorschrift die de specificaties verstrekt voor het maken van een goede panettone. De cake wordt ook geëxporteerd als een zoet symbool van Kerstmis in vele landen.

De panettone kenmerkt zich door haar luchtige structuur en zoete smaak. Dat is bij deze panettone niet anders. 

Traditioneel Italiaanse gebak
Met de hand verpakt
Luchtig met pistache crème

Augusta Panettoni was started in 1945 in Milan by a master pastry chef, custodian of the traditional "Panettone Milano" recipe. Today, as then, the master bakers at Augusta are the custodians of the secret of the special leavening agent, which it mix with the best butter in Europe, exquisite candied fruits and the best quality raisins, together with other first choice ingredients, in order to give life to this delicious 500g Classic Panettone. The dough is left to rise naturally, then cooked slowly and carefully and allowed to cool for a full twelve hours, giving the cake its unique taste and flavour.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x