Crema al pistacchio, pistache crème, S.O.P.

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Crema al pistacchio, pistache crème, S.O.P.
  • Crema al pistacchio, pistache crème, S.O.P.
  • Crema al pistacchio, pistache crème, S.O.P.
  • Crema al pistacchio, pistache crème, S.O.P.
  • Crema al pistacchio, pistache crème, S.O.P.
€ 8,85 Incl. btw

-Wat-*pistache crème van Italiaanse pistachenoten uit Sicilië*-Smaak-*volle zoete pistachesmaak*-Lekker bij-*op brood, croissants en bereiding van taart en cake*
-Inhoud-
*220 gram*

Op voorraad
Levertijd:
1-2 Werkdagen
Artikelnummer:
110702

Crema al pistacchio, pistache crème, S.O.P.

Deze overheerlijk pistache crème wordt gemaakt van Italiaanse pistache noten, Een traditionele lekkernij gemaakt van heerlijke pistachenoten en een ware traktatie. Ervaar de volle zoete smaak van pistache!

Net zoals al onze producten: ZONDER palmolie

Inhoud 100 gram
Ingrediënten pistache (30%), suiker, plantaardige oliën, magere melkpoeder, melkeiwit, zonnebloem lecithine
Gebruik op brood, als vulling van taart, cake en koek, bij ijs of gewoon lepelen uit het potje


Pistache crème, waar komt het vandaan?

Met deze pistache crème verrast uw gasten en uzelf. Het is bereid met de beste pistachenoten uit Italië. Het heeft een unieke smaak waar de zoete pistache zacht en vol naar boven komt. Een echte traktatie! Het is een volle crème met een hoge concentratie pistache en heeft dus veel smaak en geur.  Om dat pistache erg voedzaam is geeft het ook nog eens veel energie! Pistache is een plant die afkomstig is uit het Middellandse Zeegebied. De Arabieren zorgden lang geleden voor de verspreiding op Sicilië. De Bronte pistache staat bekend om zijn hoge kwaliteit en wordt wereldwijd gewaardeerd. Dit komt dankzij de kwaliteit van de planten en de omgeving, zoals het ideale klimaat, de lavagrond, de hoogte (de bomen groeien op zon 400 - 700 meter boven zeespiegel) en gunstige temperaturen.  

 Heerlijk vol van smaak
Gezond en voedzaam
Ideale vulling voor gebak

Gebruik

Pistache crème wordt door de Sicilianen vooral gebruikt bij het ontbijt. En heel eenvoudig, dus gewoon op een broodje en in croissants. Uiteraard kunnen de creatievelingen er nog veel meer mee. Wat te denken als vulling van taarten, muffins, cake en koekjes. De Sicilianen gebruiken het ook in combinatie met ricotta bijvoorbeeld als vulling voor de befaamde cannoli. Pistachecrème is zo veelzijdig dat het ook perfect is te combineren met ijs en yoghurt, maar laten we eerlijk zijn het is gewoon heerlijk snoepgoed, dus ook lepelen uit het potje is toegestaan!

RECEPT PISTACHECAKE
Cake met pistachenoten en -crème

Benodigdheden:
- 6 eieren
- 250 gram suiker
- half zakje vanille bakpoeder
- honing
- bakboter
- 50 gram gehakte pistachenoten
- 180 gram pistache crème

Bereiding:
Klop de eidooiers met de suiker. Klop de eiwitten stijf. Voeg het mengsel samen met de helft van een zakje vanille bakpoeder, klop het geheel goed door. Beboter een bakblik en giet het mengsel in een voorverwarmde oven en bak het geheel op 150 graden gedurende 45 minuten. Haal hierna de cake uit de oven en snij het horizontaal en vul het met pistache crème. Besmeer hierna de bovenkant van de cake met een dun laagje honing. Verspreid de gehakte pistachenoten gelijkmatig over bovenkant. Laat de cake tot slot een poosje in de koelkast stijven voor het opdienen. Bon appetito!

Pistache crème bewaren

Het is belangrijk om de crème droog en koel te bewaren. Na opening kan het potje het beste in de koelkast bewaard worden. Je kunt er dan nog weken van genieten. Maar ja, wie houden we voor de gek: dit is zo lekker daar kan je niet vanaf blijven. Tip: in de koelkast kan de crème wat hard worden. Laat het daarom eerst even op kamertemperatuur komen zodat het makkelijk smeerbaar is.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x