Italiaanse gepelde venusschelpen Vongole alla Marinara Sgusciate
50% gepelde venusschelpen, kookvocht, extra vergine olijfolie, zout, peterselie, knoflook en citroenzuur
Inhoud: 130 gram
Lactose- en glutenvrij
Lees meer.
De venusschelp Vongole alla Marinara komt voor in de Noordzee, de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. De schelp is vooral populair in Portugal waar hij gekookt wordt met witte wijn en koriander. Gebruik eens platte peterselie in plaats van koriander.
Kies deze heerlijke venusschelpen voor je Vongole alla Marinara pasta alle vongole met ontvelde tomaten, witte wijn, knoflook, chilipeper, verse peterselie en een beetje room of serveer de Vongole alla Marinara puur met brood op je antipasto plank.
De gepelde venusschelpen Vongole alla Marinara staan op olijfolie in een glazen pot van 130 gram
Ingrediënten
Gepelde kokkels(50%), schelpdierensoep, extra vierge olijfolie, zout, peterselie, knoflook. Zuurteregelaar: citroenzuur.
Gemiddelde voedingswaarden per 100 g product
Recept: Spaghetti alla Vongole
Ingrediënten:
Vongole alla marinara
5 rode paprika's
1 grote vleestomaat, in blokjes gesneden
1 grote gesnipperde ui
2 geperste tenen knoflook
2 bosuitjes, gesneden in ringetjes
4 zongedroogde tomaten, in kleine stukjes
2 el olijfolie
Peper en zout
0,5 l droge witte wijn
Scheutje panna (room)
Peterselie, fijngehakt
Saffraanpoeder of 3 draadjes saffraan
Bereidingswijze
Zet de ui en de knoflook aan in de verhitte olijfolie. Voeg de paprika toe en roer goed. Voeg de tomaten toe en roer goed. Voeg nu peper en zout toe en blus het geheel af met de wijn en de room. Breng het mengsel aan de kook, en kook ook de spaghetti. Voeg de vongole toe en laat dit 5 minuten koken in een afgesloten pan. Serveer de schelpen en de saus met de spaghetti in een diep bord met wat kookvocht. Bestrooi het geheel met lenteui en peterselie. Buon appetito!