Dit Italiaanse gerecht van gemalen maïs kunt u zowel hartig als zoet bereiden, dus veelzijdig in gebruik. Polenta is op zijn lekkerst als je hem zachtjes in bouillon laat koken. Roer hem rustig door voor het beste resultaat. Lees meer.
Dit Italiaanse gerecht van gemalen maïs kunt u zowel hartig als zoet bereiden, dus kunt u er heerlijke, veelzijdige gerechten mee maken. Polenta is op zijn lekkerst als het zachtjes in bouillon wordt gekookt. Roer hem rustig door voor het beste resultaat. Door de lichtzoete smaak is polenta ideaal voor kinderen.
Het maïsmeel is rijk aan eiwitten, koolhydraten en vezels en arm aan vet; daardoor is het een heel gezonde keuze.
Serveer de Polenta puur met wat boterolie en Parmezaanse kaas of bereid hem als ovenschotel. Zoekt u een creatieve bereiding? Denk dan eens aan een polentacake of polentafrietjes.
Polenta is mooi verpakt in een langwerpige, transparante zak met strik van 200 gram.
Italiaanse Polenta