Pesto met Pistache Bronte 200 gram

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Pesto met Pistache Bronte 200 gram
  • Pesto met Pistache Bronte 200 gram
  • Pesto met Pistache Bronte 200 gram
  • Pesto met Pistache Bronte 200 gram
  • Pesto met Pistache Bronte 200 gram
€ 10,50 Incl. btw

-Wat-*pesto van pistachenoten uit Bronte*-Smaak-*smeuïge pistache smaak*-Lekker bij-*saus voor pasta, garnering voor vlees en vis*
-Inhoud-
*200 gram*

Op voorraad
Levertijd:
1-2 Werkdagen
Artikelnummer:
201232

Pesto met Pistache Bronte 200 gram

Deze pesto pistache is een typisch Siciliaanse saus om te serveren met pasta. Maar deze pistache pesto wordt ook gebruikt om pasta's (de primi piatti) en sauzen  te kruiden of van extra smeuïge smaak te voorzien. De pesto bevat fruit-cholesterol en natrium en is rijk aan vitamine B6. Daarnaast voegt het, naast zijn heerlijke smaak, ook goede eiwitten toe aan bijvoorbeeld een  pastagerecht. Dus niet alleen een bijzondere delicatesse, maar ook nog eens heel gezond.

Inhoud 200 gram
Porties 5 -6
Ingrediënten de beste pistachenoten uit Bronte, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Gebruik door de pasta en als saus bij vleesgerechten

Pesto van pistachenoten

Deze pesto is gemaakt van pistachenoten uit Sicilië en van pistachenoten uit Noord-Afrika. De smaragdgroene pistachenootjes uit Sicilië staan in de gehele wereld bekend om hun uitstekende kwaliteit. Dit is onder meer te danken aan het feit dat de pistache alleen in de oneven jaren wordt geoogst. Zo wordt de kwaliteit van de pistache behouden. Maar de bijzondere smaak is ook te danken aan de vulkanische gronden van de Etna. De minerale zouten uit deze bodem geven de extra fijne smaak. Pistache is een plant die afkomstig is uit het Middellandse Zeegebied. De Arabieren zorgden lang geleden voor de verspreiding op Sicilië. De Bronte pistache staat bekend om zijn hoge kwaliteit en wordt wereldwijd gewaardeerd. Dit komt dankzij de kwaliteit van de planten en de omgeving, zoals het ideale klimaat, de lavagrond, de hoogte (de bomen groeien op zon 400 - 700 meter boven zeespiegel) en gunstige temperaturen.   

 

Zeer gezond
Unieke smaak van pistache uit Sicilië Bronte
Smeuïge smaak

Pistache pesto gebruiken

U kunt deze pesto met pistache gebruiken bij veel gerechten. De Sicilianen gebruiken de pesto voornamelijk door de pasta. Bijvoorbeeld met een beetje verse ricotta kaas of met garnalen. De pesto wordt ook veel gebruikt als saus bij vleesgerechten als ossenhaas, entrecote, geroosterde kalkoen, e.d.

PESTO RECEPT
Pasta met pesto van pistache en garnalen (4 personen)

Benodigdheden:
- 320 gr. pasta (bijvoorbeeld Fusilli, Busiata of Casarecce)
- 130 gr. pesto pistache
- 200 gr. verse garnalen
- 6 - 7 kleine tomaatjes
- 1 teentje knoflook
- Half kopje droge witte wijn (om te koken)
- Gehakte pistachenoten
- Olijfolie
- Zout en peper

Bereiding:
1.
Verwarm wat olijfolie in de pan met 1 teentje knoflook. Als je wilt dat de smaak van knoflook niet te overheersend is kun je deze ook gelijk weer uit de pan verwijderen.
2.Doe de verse garnaaltjes in de pan met een half kopje witte wijn. Dit heeft maar 5 minuutjes nodig. Als de garnaaltjes bevroren zijn heeft het 10-15 minuten nodig om te koken en doe je de witte wijn pas op het laatst in de pan (als het water in de pan is verdampt). Kook de garnaaltjes op laag vuur en voeg een beetje zout en peper toe.
3.Snijd de tomaatjes in vieren en doe deze in de pan met de garnaaltjes. Laat het geheel nog eens 5 minuten koken op laag vuur met de deksel op de pan.
4.Kook ondertussen de pasta al dente en voeg zout toe. Giet af (maar bewaar altijd wat kookvocht!) en meng de pasta in de pan met de saus en de garnaaltjes.
5. Doe daarna de pesto pistache erbij met 2 of 3 eetlepels kookvocht. Roer het geheel op laag vuur rustig door elkaar.
6.Strooi als laatste wat fijn gemalen pistachenoten over de pasta ter versiering op het bord.

Bewaaradvies

Om de kwaliteit zo goed mogelijk te houden is het aan te raden deze pesto uit de buurt van licht en warmte te houden. De pesto pistache is 12 maanden houdbaar. Na opening is het goed een scheutje olijfolie over de pesto te doen en het in de koelkast weg te zetten. Zo blijft de pistache, eenmaal geopend, extra lang goed.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x