Extra vierge olijfolie Involvio Nocellara Etnea iGP Sicilië -Biologisch- 500 ml
Involio – Nocellara Etnea
Cultivar: Nocellara Etnea 100%
Oogstperiode: Eerste decennium van oktober
Oogsttechniek: Met de hand en/of begeleid
Persen: Met hamers
Extractiesysteem:
Continue cyclus, twee koude fasen < 27°C
Zuurtegraad uitgedrukt in oliezuur:
Vrij minder dan 0,18%
Organoleptische eigenschappen:
Het intense fruitige karakter, typisch voor variëteiten met een dubbele kantine- en olierol,
wordt gekenmerkt door de belangrijkste geuren die toe te schrijven zijn aan distel, gras en cichorei, met kruidige nuances.
In de mond zijn de twee positieve componenten, bitter en kruidig, zeer gebalanceerd met een lichte overheersing van kruidigheid in termen van persistentie.
Over Casa Grazia
Casa Grazia is een familiebedrijf gevestigd op het zonovergoten eiland Sicilië, dat bekend staat om zijn eeuwenoude traditie van olijventeelt en de productie van hoogwaardige extra vierge olijfolie. Het bedrijf heeft diepe wortels in de Siciliaanse bodem en cultuur, met een passie voor duurzaamheid en eerbied voor de natuur.
In Gela, in het zonnige zuidoosten van Sicilië waar de provincies Caltanissetta en die van Ragusa samenkomen. Een plek waar de duinen van de zee, met het mediterrane struikgewas, de zeebries ontmoeten die zachtjes de olijfgaarden van Casa Grazia streelt. Een plek met unieke specifieke kenmerken op het gebied van biodiversiteit, flora, fauna en trekstromen van zeer zeldzame soorten.
De absolute hoofdrolspeler is de natuur die, rond het grootste zoutmeer aan de kust van Sicilië, ingevoegd in het op Bivière di Gela georiënteerde natuurreservaat, het ritme van de seizoenen markeert en een uniek microklimaat genereert waar de olijfgaarden het hele jaar door van genieten.