Aceto Balsamico di Modena IGP
Deze originele écht Italiaanse Aceto Balsamico van Giuseppe Giusti wordt geleverd in een fraaie fles in champagnefles vorm van 100 ml. Deze Aceto Balsamico heeft 12 jaar gerijpt en is daarbij gelagerd op eeuwenoude, eikenhouten vaten. Al generaties lang wordt hier gewerkt met traditionele methodieken. Gebruik deze balsamico azijn bij koude en warme gerechten om de smaak van het gerecht te verdiepen en versterken.
Heerlijk als dip bij een oude kaas, om carpaccio mee te besprenkelen, of met olijfolie zout en stokbrood als starter bij een Italiaanse maaltijd. Of een paar druppels op wat mooie aardbeien of frambozen, kortom, een topproduct van Giuseppe Giusti dat altijd in de smaak valt.
Wij vinden deze balsamico te kostbaar om er een simpele dressing mee te maken, daarvoor kunt u de voordelige, minder lang gerijpte, aceto balsamico gebruiken. Of natuurlijk de blanke balsamico.
Ook leuk om beide champagne flesjes te combineren in een geschenkdoos of fraai verpakt in geschenkfolie.
Rechtstreeks uit Modena, Italië
Al sinds 1605 produceert Giuseppe Giusti de beste Aceto Balsamico
Giusti heeft gedurende de eeuwen heen al vele vele prijzen gewonnen met hun Aceto Balsamico. Dit komt niet alleen door de (geheime) receptuur en de methodes van overheveling en opslag, maar de unieke en magische smaken zijn ook te danken aan eeuwenoude wijnvaten uit de jaren 1600, 1700 en 1800. Dit is het meest waardevolle bezit van deze Acetaia want deze antieke collectie van vaten doordrenken de kostbare azijn met een aroma en karakteristiek boeket en zijn een onbetaalbaar erfgoed.