Maccheroncini met een traditionele ragout uit de Marken
Ingredienten voor 4 personen
- 250 g La Campofilone IGP Maccheroncini
- 1 stengel bleekselderij
- 1 wortel
- 1 ui
- 200 g rundergehakt
- 100 g varkensgehakt
- kippenlevertjes
- 1 runderbot
- 1 glas witte wijn
- 500 g gepelde tomaten
- extra vierge olijfolie
- zout, peper
- 100 g pecorino
- kruiden
Bereidingswijze:
- Bak de gesnipperde ui in een grote pan in de olie, voeg dan de gesneden wortelen en selderij, zout en peper toe.
- Voeg de runderbotten toe en vervolgens al het andere vlees. Voeg rozemarijn, marjolein, salie en peterselie toe.
- Voeg de wijn toe zodra het geheel bruin is. Voeg de tomaten toe zodra deze verdampt is. Laat 2-3 uur sudderen.
- Kook de Maccheroncini in ruim water met zout en giet ze, indien mogelijk, af op een houten plank (als je de traditie wilt volgen) of in een kom.
- Breng op smaak met de saus en serveer bestrooid met geraspte pecorino.
Buon Appetito!