Truffel

Sorteer op:

-Wat-
*truffelolie uit Umbrië*
-Smaak-
*zachte aardse truffel*
-Lekker bij-
*gegrild vlees, risotto, gestoomde groenten en aardappeltjes*
-Inhoud-
*100 ml*
€7,45
-Wat-
*witte truffelolie uit Umbrië*
-Smaak-
*zachte delicate truffel*
-Lekker bij-
*gegrild vlees, risotto, gestoomde groenten en aardappeltjes*
-Inhoud-
*100 ml*
€7,95
-Wat-
*truffelhoning uit Umbrië*
-Smaak-
*zachte acaciahoning met delicate truffel*
-Lekker bij-
*mildere kazen, zoals schapenkaas, geitenkaas en op brood*
-Inhoud-
*120 gram*
€6,95
-Wat-
*truffelmayonaise uit Umbrië*
-Smaak-
*luchtig met delicate truffel*
-Lekker bij-
*gebakken aardappeltjes, patat, vlees*
-Inhoud-
*100 gram*
€4,50
-Wat-
*truffelpasta uit Umbrië*
-Smaak-
*zachte delicate truffel*
-Lekker bij-
*pastagerechten met room, kaas en paddenstoelen*
-Inhoud-
*250 gram*
€6,95
-Wat-
*witte truffel crème uit Umbrië*
-Smaak-
*zachte delicate truffel*
-Lekker bij-
*vlees, vis, groenten, crostini*
-Inhoud-
*130 gram*
€5,95
-Wat-
*truffelcarpaccio uit Umbrië*
-Smaak-
*intense aardse truffel*
-Lekker bij-
*warme en oude gerechten*
-Inhoud-
*85 gram*
€45,95
-Wat-
*truffeltapenade met 5% truffel uit Umbrië*
-Smaak-
*zachte delicate truffel*
-Lekker bij-
*stokbroodje, vleesgerechten, pasta en pizza*
-Inhoud-
*130 gram*
€5,50
-Wat-
*truffelrisotto uit Umbrië*
-Smaak-
*delicaat en aardse truffel*
-Lekker bij-
*risottogerechten met kaas en paddenstoelen *
-Inhoud-
*250 gram*
€5,95
-Wat-
*zwarte truffelolie uit Umbrië*
-Smaak-
*zachte aardse truffel*
-Lekker bij-
*vlees, risotto, groenten en aardappeltjes*
-Inhoud-
*250 ml*
€8,95
-Wat-
*extra vierge olijfolie met truffel*
-Smaak-
*zachte truffelsmaak*
-Lekker bij-
*pasta’s, vlees en risotto*
-Inhoud-
*250 ml*
€9,95
-Wat-
*truffelchips uit Umbrië*
-Smaak-
*zachte delicate truffel*
-Lekker bij-
*vleesgerechten en als snack*
-Inhoud-
*45 gram*
€1,75
-Wat-
*pompoen crème met zomertuffel uit Umbrië*
-Smaak-
*zachte delicate truffel*
-Lekker bij-
*op een stokbroodje, vlees, risotto, gegrilde vis*
-Inhoud-
*180 gram*
€4,50
-Wat-
*truffelchips uit Umbrië*
-Smaak-
*porcini en truffel*
-Lekker bij-
*vleesgerechten en als snack*
-Inhoud-
*45 gram*
€1,75
-Wat-
*pompoen crème met zomertuffel uit Umbrië*
-Smaak-
*zachte delicate truffel*
-Lekker bij-
*op een stokbroodje, vlees, risotto, gegrilde vis*
-Inhoud-
*90 gram*
€2,75
-Wat-
*truffelschaaf*
-Merk-
*Sanelli Ambrogio*
-Materiaal-
*RVS*
-Afmetingen-
*17 cm*
€11,95
-Wat-
*diverse witte truffelproducten*
-Smaak-
*zachte delicate truffel*
-Lekker bij-
*vlees, vis, groenten, brood, omelet*
-Inhoud-
*3 stuks*
€13,95
-Wat-
*truffel crème met Pecorino kaas uit Umbrië*
-Smaak-
*intens aardse truffel en Pecorino kaas*
-Lekker bij-
*geroosterd (stok)brood, risotto, asperges, vleesgerechten*
-Inhoud-
*90 gram*
€4,95
-Wat-
*truffelketchup uit Umbrië*
-Smaak-
*zachte delicate truffel*
-Lekker bij-
*patat, hamburger, gegrild vlees*
-Inhoud-
*100 gram*
€4,50
-Wat-
*truffel curry uit Umbrië*
-Smaak-
*zachtpittig met delicate truffel*
-Lekker bij-
*vlees, kip, rijst*
-Inhoud-
*100 gram*
€4,50
-Wat-
*truffelboter met zwarte truffels uit Umbrië*
-Smaak-
*zachte delicate truffel*
-Lekker bij-
*geroosterd (stok)brood, gegrild vlees, gestoomde groenten, gebakken aardappeltjes*
-Inhoud-
*75 gram*
€4,95
-Wat-
*truffel mosterd uit Umbrië*
-Smaak-
*pittig met delicate truffel*
-Lekker bij-
*oude kaas, koud vlees, sandwiches*
-Inhoud-
*100 gram*
€4,95
-Wat-
*artisjok crème met zomertruffel uit Umbrië*
-Smaak-
*delicate truffel en zacht bittere artisjok*
-Lekker bij-
*op geroosterd brood, toast, door rijst*
-Inhoud-
*130 gram*
€4,95
-Wat-
*truffelzout met witte truffel uit Umbrië*
-Smaak-
*zachte delicate truffel*
-Lekker bij-
*gebraden en gebakken vlees, aardappeltjes, omelet, roerei*
-Inhoud-
*30 gram*
€4,95

Truffel, wat is het?

Truffels zijn kostbare ondergrondse zwammen die vaak groeien tussen de wortels van bomen zoals eiken, populieren en wilgen. Deze planten bepalen tevens de kleur, geur en smaak van de truffel. De vorm van de truffel wordt bepaald door de grondsoort; in zachte grond zijn de truffels vaak rond en glad terwijl in harde, kleiachtige grond de truffel juist wat ‘bonkiger’ is. Maar ook het klimaat speelt een belangrijke rol. Kortom, de natuur bepaalt in belangrijke mate de kwaliteit van truffels. Truffels worden gevonden door met speciaal getrainde honden ernaar te zoeken. Wanneer en hoe er naar truffels mag worden gezocht is in strenge regels vastgelegd. De bekendste truffelsoorten zijn de witte truffel en de zwarte truffel. Maar daarnaast zijn er ook nog de zwarte zomer truffel, bianchetto truffel, moscato truffel en unicinato truffel. Truffels zijn uniek, schaars en zeer kostbaar en zijn een ware delicatesse. Daarom kom je ze regelmatig tegen in de betere restaurants.

Witte truffel

De witte truffel of ‘Tuber Magnatum Pico’ is bij uitstek de belangrijkste truffel. Deze witte truffel groeit in Umbrië, de regio in Italië die gezien wordt als het moederland van de witte truffel, vanwege de kwaliteit en de hoeveelheden truffel die daar worden gevonden. Witte truffels tref je ook aan in andere Italiaanse regio’s zoals Piedmonte, Langhe, Roero en de heuvels van Turijn. Witte truffels hebben een bolvormige en onregelmatige vorm. Het oppervlak is glad en licht fluweelachtige; de kleur varieert van licht naar donker crème en groen. De geur is aangenaam aromatisch en dat is wat witte truffel zo uniek maakt. De groei en ontwikkeling van de witte truffel vereist speciale bodem en klimatologische omstandigheden: de grond moet zacht en nat zijn het grootste deel van het jaar, rijk zijn aan calcium en een goede luchtcirculatie hebben. De herfsttemperatuur in Umbrië is perfect om de kwaliteit van de witte truffel te vergroten; het levert een betere geur op en de truffel is langer houdbaar. De oogst van witte truffels loopt van de laatste zondag van september tot en met 31 december.

Zwarte truffel

De zwarte truffel is na de witte truffel de belangrijkste truffelsoort. De ‘Tuber Melanosporum Vitt’, zoals de wetenschappelijke naam van de zwarte truffel luidt, wordt ook wel bekend als de truffel van Norcia, Spoleto of ‘Truffe de Perigord’ zoals het bekend staat in de Franse cuisine. Zwarte truffels zien er vrij homogeen en afgerond uit, met veelhoekige wratten. De kleur is zwartbruin op het oppervlak met tinten van roest. Het aroma is intens, aromatisch en fruitig. Zwarte truffels groeien in heuvelachtige en bergachtige gebieden in symbiose met verschillende eikensoorten. Deze truffel heeft een bodem rijk aan calcium carbonaat nodig die tegelijkertijd arm is aan organische resten. Net als de witte truffel is de zwarte truffel een van de meest kostbare truffelsoorten en een van de protagonisten van de internationale cuisine. Zwarte truffels komen door heel Italië voor, maar zijn ook te vinden in Spanje en Frankrijk. De oogst van de zwarte truffel loopt van 1 december tot 15 maart.

Gebruik van truffel in de keuken

Truffels zijn geschikt voor veel gerechten, in sauzen of gewoon in rauw gesneden. Niet alleen heeft het een aangename delicate smaak, truffel is ook nog eens decoratief aantrekkelijk. Truffels kun je gebruiken als appetizer; op bruschetta met extra vierge olijfolie versierd met plakjes truffel en een snufje zout. In pasta en rijst, gekruid met olijfolie of saus en gegarneerd met plakjes truffel. Gesneden plakjes truffel over vlees, door de omelet en gekookte en gebakken aardappeltjes. Maar truffel is ook een bijzondere toevoeging aan dessert zoals crèmes, tiramisu en ijs. Belangrijk is dat witte truffel geschaafd moet worden of de smaak goed tot z’n recht te laten komen en zwarte truffel (zeer) dun geraspt.

Daarnaast zijn er door de Italianen fantastische combinaties met truffel gemaakt die kant en klaar zijn voor gebruik, zoals sauzen, olijfolie met truffel, truffelzout, truffelboter, truffelpasta, truffelmayonaise en truffelhoning.

Truffels kopen

Truffels uit Italië kunt u nu rechtstreeks bij ons bestellen. Met trots mogen wij u een selectie truffelproducten van Tartufi Jimmy aanbieden. Een traditioneel familiebedrijf uit Pietralunga, Umbrië welke bekend staat om zijn neus voor de beste truffels uit de regio. Van verse en geconserveerde truffels tot truffelsauzen, truffelpasta, truffeltapenade en truffelolie. Allemaal prachtige natuurproducten!

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x