Menu
EUR
Gragnano Schelppasta Lumaconi Giganti - Pasta di Gragnano, 500 gram
€7,25 Incl. btw
Toevoegen aan winkelwagen
Gragnano Schelppasta Lumaconi Giganti - Pasta di Gragnano, 500 gram
Gragnano
(0)

Gragnano Schelppasta Lumaconi Giganti - Pasta di Gragnano, 500 gram

€7,25 Incl. btw
Op voorraad

De schelppasta Lumaconi Giganti is door ruwe bronzen mallen geperst en lichtjes gegroefd zodat de schelpen optimaal doordrenkt worden met een overheerlijke pastasaus.
Inhoud: 500 gram Lees meer.

1-2 Werkdagen
  • Gratis verzending vanaf € 49,-
  • Eigen import
  • Honderden échte Italiaanse delicatessen
  • Direct uit voorraad

Productomschrijving

Schelpenpasta Lumaconi Giganti

De prachtige schelpvorm van de Lumaconi Giganti is een kunstvorm op zich. Eigenlijk is het geen schelp maar een slak naar het Italiaanse woord “lumaca”. Hij wordt op een ambachtelijke manier in alle rust bereid waardoor de pasta al zijn goede voedings- en smaakstoffen behoudt.

De schelpenpasta Lumaconi Giganti is door ruwe bronzen mallen geperst en lichtjes gegroefd zodat de schelpen optimaal doordrenkt worden met uw overheerlijke pastasaus.

Vul de oogstrelende pastaschelpen Lumaconi Giganti met een mix van lente-ui, verse spinazie, ricotta, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en geroosterde pompoen en serveer ze als ovenschotel. Buonissimo.

Lumaconi Giganti zit in een mooie transparante verpakking en weegt 500 gram.

  • Grote pastaschelpen Lumaconi Giganti
  • Van 100% Italiaans durum tarwemeel en bronwater
  • Langzaam bereid dus vol en stevig van smaak
  • 500 gram in transparante verpakking
  • Lactosevrij
  • Leverancier: Gragnano

Het recept voor het maken van Lumaconi Giganti.

Eerst moeten de schelpen gekookt worden in zeer ruim water met zout.

Als ze zacht genoeg zijn neem ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op een theedoek de ondergrond moet plat zijn, dus niet in een vergiet, de Lumaconi moet ruimte krijgen zodat u later de vulling er goed in kunt stoppen.

Maak intussen een vulling, bijvoorbeeld van gehakt met ui, knoflook, en tomaat.

Of u maakt een bolognese saus zoals u dat gewend bent.

Maar u kunt natuurlijk ook een ricottavulling maken met spinazie of een vulling met kip of vis. Kortom laat uw fantasie de vrije loop.

Leg de Lumaconi in een licht ingevette ovenschaal, invetten met een beetje olijfolie.

Leg de ongevulde Lumaconi er netjes in, vul ze met het gehakt mengsel. bestrooi met kaas, in de voorverwarmde oven (180 graden) zodra de kaas is gesmolten en alles lekker bubbelt is het gerecht klaar.

Onderstaand recept heb ik geleend van Kelly (Good Food Love)

Dit heb je nodig:

Pan | ovenschaal | koekenpan | oven op 180 C

Ingrediënten:

Ongeveer 20 grote pastaschelpen | 300 gr. spinazie (vers of uit de diepvries) | 250 gr. ricotta | 1 teen knoflook | 1 rode ui | 10 cherrytomaatjes | 2 handjes geroosterde pijnboompitten | geraspte Parmezaanse kaas naar smaak | takje verse basilicum | peper & zout | olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm de ovenschaal voor op 180 C en vet de ovenschaal in met wat olijfolie. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook hier de pastaschelpen in tot ze al dente zijn. Ondertussen maak je het mengsel: begin met het snipperen van de ui en knoflook. Verhit wat olie in de koekenpan en fruit de ui en knoflook hierin aan. Doe de spinazie erbij en laat wat slinken. Tot slot roer je de ricotta er doorheen en maak je het geheel op smaak met peper & zout.

Verdeel de pastaschelpen over de ovenschaal en vul ze met het mengsel. Leg de tomaatjes tussen de schelpen in en bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas. Zet de schaal, afgedekt met aluminiumfolie, eerst 20 minuten in de oven. Haal het folie eraf en zet de schaal nog 10 minuten terug in de oven. Rasp ondertussen nog wat Parmezaan en rooster de pijnboompitjes. De pasta serveer je met wat extra kaas, pijnboompitten en verse basilicum. Buon appetito!

Reviews

0/5
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 beoordelingen

Recent bekeken

Specificaties

0/5
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 beoordelingen
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €49,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Beoordeel Gragnano Schelppasta Lumaconi Giganti - Pasta di Gragnano, 500 gram

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!