Olijfolie oogsten van heilige bomen, op de meest traditionele manier.
Al vele eeuwen hebben gezondheids- en welzijnsexperts de betekenis geprezen van natuurlijk verkregen olijfolie als een voedzaam tonicum voor het hele lichaam.
The Legacy is tijdloos: het is door de tijd heen getest en repliceert de methoden die zijn overgeleverd door wijze en aloude producenten, terwijl het herinneringen ophaalt aan de heilzame momenten van de oude familie.
In lijn met traditionele teelttechnieken hebben we bij het creëren van deze EVOO klassiek gevestigde praktijken gevolgd.
De timing van de oogst voor deze reeks is gepland tijdens het rijpere seizoen van de olijfboom, die in de Peloponnesos begint eind november en duurt tot eind december, volgens de natuurlijke levenscyclus van deze bomen.
Organoleptische kenmerken:
• Fruit is in zijn rijpe vorm.
• Olijven geoogst tussen eind november – eind december.
• Rijk fenolgehalte, met 300 polyfenolen per 20 gram product.
• Maximaal gefilterd, zodat er geen afvalresten (schuim of gossypol) achterblijven.
Wat te verwachten van deze categorie:
• Transparante gewichtloze olietextuur;
• Zachte smaak met fijn aromatisch profiel;
• Belangrijkste aroma van vers gemaaid gras;
• Middelmatige tot lage intensiteit van bitters en specerijen;
• Ideaal voor dagelijks gebruik.
Dit product is gemaakt met veel ijver: Maakt gerechten smakelijk voor het hele gezin.