Jonge zachte Caciotta mista Olive
Van gepasteuriseerde koe-, schapenmelk en olijven
Zachte olijvensmaak
180 gram vacuümverpakt
Vrij van gluten en kunstmatige conserveermiddelen
Lees meer.
Van origine werd de caciotta kaas alleen in de winter van schapenmelk gemaakt. Later ging elke regio een eigen variant bereiden en werd er andere melk aan toegevoegd. De Italiaanse kaasmakers zochten namelijk een alternatief voor de pecorino, een kaasje dat zoeter, milder en jonger was, en vonden dat in de Caciotta.
Deze jong belegen Caciotta e Olive is verrijkt met stukjes groene olijf waardoor hij een hartige twist heeft. De smaak van het jonge, zachte kaasje is verder mild, licht zoet en romig.
Caciotta e Olive is een geperste tafelkaas en lekker in combinatie met vlees en olijven op de borrelplank maar ook heerlijk in je salade of hartige taart.
Elk ronde, jonge Caciotta e Olive weegt 180 gram.