De laatste stuks. THT 15-05-2024
De Italiaanse paastraditie. 36 uur gerezen.
Ambachtelijk bereide Colomba, gevuld met gedroogde vijgen, walnoten en muskaatwijn
In decoratieve geschenkverpakking van 1000 gram
Lees meer.
De colomba pasquale, paasduif, hoort voor een Italiaan net zo bij Pasen als de chocolade paaseitjes en gekleurde eieren bij ons. De zoete cake wordt volgens een eeuwenoude traditie gebakken in de vorm van een duif, het symbool van de vrede. Het bakken van een Colomba is een intensief proces waarbij het deeg in totaal 36 uur moet rijzen en tussendoor regelmatig wordt gekneed. Dit intensieve proces geeft de duif zijn unieke structuur en luchtige smaak.
Wij hebben dit jaar gekozen voor de Colomba's van Peluso. De cake wordt bereidt met roomboter, gevuld met gedroofde vijgen, walnoten en doordrenk met Siciliaanse muscaatwijn. Gemaakt met 100% Siciliaanse ingrediënten
Serveer de Colomba bij het (paas)ontbijt, brunch of als desssert (eventueel met een bolletje ijs)
De Colomba van 1000 gram is verpakt in een decoratieve geschenkdoos.
INGREDIËNTEN: Zachte tarwebloem type 00, roomboter (16%), Moscato Sicilia DOC (8%), gedroogde vijgen (7% min.), walnoten (7% min.), suiker, eigeel Categorie A Vers gepasteuriseerd, Gevriesdroogde moedergist, emulgator: E471; Zout, magere melkpoeder, dextrose, vanilline, aroma's. Glazuur voor garnering: suiker, rijstmeel, amandelmeel, gemoute bloem, gepasteuriseerd vers eiwit, walnoten (3%).