Italiaanse delicatessen

Sorteer op:

-Wat-
*Aceto Balsamico di Modena I.G.P. 1 ster*
-Smaak-
*fris zuur met licht zoet*
-Lekker bij-
*salades, groenten, sauzen, vis, aardappelen*
-Inhoud-
*250 ml*
€5,95
-Wat-
*gezouten Siciliaanse kappertjes*
-Smaak-
*pikant en friszuur*
-Lekker bij-
*tonijn, salades, rijst, couscous, pasta met vis*
-Inhoud-
*180 gram*
€4,95
-Wat-
*truffelhoning uit Umbrië*
-Smaak-
*zachte acaciahoning met delicate truffel*
-Lekker bij-
*mildere kazen, zoals schapenkaas, geitenkaas en op brood*
-Inhoud-
*120 gram*
€6,95
-Wat-
*chocolade van cacao en peulen*
-Smaak-
*zoete smaak en rijk aan calcium en ijzers*
-Lekker bij-
*als dessert of bij koffie en thee*
-Inhoud-
*100 gram*
€2,95
-Wat-
*typisch Siciliaanse pasta*
-Smaak-
*zacht en stevig*
-Lekker bij-
*pasta’s en salades*
-Inhoud-
*300 gram*
€2,95
-Wat-
*pistache crème van befaamde Bronte pistachenoten*
-Smaak-
*volle zoete pistachesmaak*
-Lekker bij-
*op brood, croissants en bereiding van taart en cake*
-Inhoud-
*220 gram*
€8,95
-Wat-
*marmelade van Siciliaanse mandarijnen*
-Smaak-
*frisse smaak en puur fruit zonder pectine*
-Lekker bij-
*op brood, cake of bij kaasplankje of dessert*
-Inhoud-
*280 gram*
€4,95
-Wat-
*chocolade met toevoeging van mint*
-Smaak-
*frisse en zoete combinatie van cacao en mint*
-Lekker bij-
*als dessert of bij koffie en thee*
-Inhoud-
*100 gram*
€2,95
-Wat-
*zongedroogde Siciliaanse tomaten in extra vierge olijfolie*
-Smaak-
*zacht en kruidig*
-Lekker bij-
*pasta’s, salades en als garnering*
-Inhoud-
*290 gram*
€5,95
-Wat-
*doos cantuccini amandel koekjes*
-Smaak-
*knapperige koekjes met zoete amandelsmaak*
-Lekker bij-
*koffie, thee of dessert*
-Inhoud-
*100 gram*
€3,50
-Wat-
*gemalen pistachenoten uit Bronte*
-Smaak-
*zoete zachte en romige smaak*
-Lekker bij-
*als garnering van pasta, lasagne of risotto*
-Inhoud-
*100 gram*
€4,95
-Wat-
*rustieke groene olijven*
-Smaak-
*licht bitter en wat zure smaak*
-Lekker bij-
*als antipasti bij start van de maaltijd*
-Inhoud-
*270 gram*
€4,45
-Wat-
* typisch Siciliaanse pasta *
-Smaak-
*zacht en stevig*
-Lekker bij-
*pasta’s, salades, soep*
-Inhoud-
*250 gram*
€2,75
-Wat-
*frisse en scherpe pestosaus*
-Smaak-
*wilde venkel, amandelen, tomaat en pepers*
-Lekker bij-
*door pastasaus, pasta of bij een stokbroodje*
-Inhoud-
*180 gram*
€5,25
-Wat-
*zeezout met sinaasappel*
-Smaak-
*ambachtelijk zeezout met frisse sinaasappel*
-Lekker bij-
*vis, salades, pasta en kip*
-Inhoud-
*110 gram*
€3,95
-Wat-
*diverse witte truffelproducten*
-Smaak-
*zachte delicate truffel*
-Lekker bij-
*vlees, vis, groenten, brood, omelet*
-Inhoud-
*3 stuks*
€14,95
-Wat-
*truffelpasta uit Umbrië*
-Smaak-
*zachte delicate truffel*
-Lekker bij-
*pastagerechten met room, kaas en paddenstoelen*
-Inhoud-
*250 gram*
€6,95

Italiaanse delicatessen online

Onze Italiaanse delicatessen zijn aangenaam van smaak en exclusief. Onze delicatessen komen uit misschien wel de belangrijkste en bekendste keuken ter wereld, de Italiaanse keuken! De wortels van de keuken gaan terug tot de vierde eeuw voor Christus. De keuken is beïnvloed door allerlei andere, vaak eeuwenoude keukens, zoals het oude Griekenland, het oude Rome, Byzantium, Joodse keuken en de Arabische en Normaanse. De Italiaanse keuken staat bekend om haar regionale verscheidenheid en overvloed in smaak en kruiden.

Het fijne van Italiaanse delicatessen is dat ze niet moeilijk te maken zijn. Gerechten uit Italië blinken vaak uit in hun extreme eenvoud. Veel Italiaanse gerechten bestaan uit niet meer dan 4 tot 8 ingrediënten. Italianen koken altijd met ingrediënten die hun ter beschikking staan in plaats van uit te gaan van de complexiteit van een gerecht, ze koken met wat tot hun beschikking staat. Daarnaast zijn veel Italiaanse gerechten afkomstig van de oma’s in plaats van chef-koks. Hierdoor zijn veel delicatessen geschikt om zelf thuis te bereiden, omdat ze niet zo complex zijn. Dit verklaard grotendeels het succes van de Italiaanse keuken.

Italiaanse producten

Italiaanse delicatessen bestaan vaak uit de bekendste producten die het land voortbrengt. De bekendste Italiaanse producten zijn natuurlijk pasta, pizza, wijn, vis en zoetwaren zoals croccantino, nougat en chocolade. In Italiaanse gerechten worden daarnaast allerlei kleinere producten of ingrediënten gebruikt. Maar zoals eerder gezegd kenmerkt de keuken zich door de regionale verscheidenheid en daarmee ook de verscheidenheid in regionale producten.

Neem bijvoorbeeld pistache, een product dat op Sicilië erg populair is. En wordt toegepast in pasta pistache, Italiaanse koekjes, nougat, pesto en veel meer. Een product wat internationaal zeer bekend is en in de meest exclusieve restaurants wordt toegepast is truffel. Truffel, afkomstig uit de regio Piemonte en Umbrië, wordt zelf als ingrediënt in veel andere producten toegepast waardoor er weer allerlei andere Italiaanse delicatessen ontstaan. De bekendste truffel delicatessen zijn witte truffelolie, honing met truffel, pasta met truffel en zout met truffelsmaak.

Italiaanse chocolade

Eén van de bekendste delicatesse uit Italië is misschien wel chocolade. Wie kent de befaamde chocolade pasta van Nutella niet? Hazenoot chocolade is namelijk een Italiaanse vinding, ontstaan in de Noord-Italiaanse stad Turijn. Daarnaast is Sicilië beroemd geworden met haar Modica chocolade, vernoemd naar het gelijknamige plaatsje Modica op het zuidelijkste eiland van het land.

Modica chocolade maken is echt vakmanschap en daarom ook nooit industrieel geproduceerd. Bij de productie van deze chocolade komt nog steeds veel handwerk kijken. De chocolade wordt geproduceerd bij een maximum temperatuur van 35/40 ° C, en slaat daardoor wat wit uit. De chocolade wordt vaak gecombineerd met allerlei typische Italiaanse producten en ingrediënten zoals citroen, amandel, jasmijn en pistache. Italianen hebben een goede smaak als het gaat om chocolade, geen wonder dat de meeste desserts in Italië chocolade bevatten!

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x