Ultra Premium Biologische olijfolie uit Kalamata (Peloponnesos/Griekenland)
Biologische olijfolie met zeer lage zuurgraad van 0,1% - 0,3% wordt gemaakt van de Koroneiki olijf.
Recent winnaar van diverse awards
Inhoud: Decoratieve fles 500 ml
Lees meer.
De Mintzas biologische olijfolie met zeer lage zuurgraad van 0,1% - 0,3% wordt gemaakt van de Koroneiki olijf. Deze olijven groeien aan eigen olijfbomen en die van lokale vrienden in de omgeving van Kalamata (Peloponnesos). Deze regio met miljoenen olijfbomen wordt beschouwd als het belangrijkste olijventeeltgebied van Griekenland. De Koroneiki olijf wordt ook wel de Koning van de olijven genoemd, omdat deze soort de meeste polyphenols (antioxidanten) bevat vergeleken met alle andere olijfsoorten. Dit is de reden waarom de Koroneiki olijfolie tot de beste van de wereld behoort.
De geweldige Griekse zon, de rijke bodem en het uitzonderlijke microklimaat spelen een belangrijke rol in de smaak van onze olijfolie. De smaak van de kleine groene Koroneiki-olijf is legendarisch en de samenstelling is onovertroffen. Om de uitzonderlijke kwaliteit van onze olijfolie te behouden, heeft Mintzas gekozen voor een exclusieve fles van Miron violet glas. Dit glas beschermt de olijfolie tegen schadelijke stralen van zichtbaar licht, waardoor de unieke smaak en gezonde voedingstoffen optimaal behouden blijven.
De Mintzas olijfoliën zijn in 2023 onderscheiden met diverse awards, zowel van olijfolie kenners als van chef-koks. Dit onderstreept de bijzondere kwaliteit
Enkele weetjes:
Over Mintzas:
Het verhaal van de familie Mintzas begint in de omgeving van Kalamata (Peloponnesos). De broers Dimitri & Panajotis Mintzas woonachtig in Nederland met Griekse roots. De familie komt uit het zuiden van de Peloponnesos, waar zij al decennialang op de meest authentieke, pure en natuurlijke wijze biologische olijfolie en honing van topkwaliteit produceren. Elk jaar helpen de broers de familie in Kalamata mee te helpen met de oogst.