Jam

Sorteer op:

-Wat-*extra confiture van Siciliaanse appels*-Smaak-*frisse en zoete smaak, appel*-Lekker bij-*op brood, cake of bij dessert, maar ook bij een kaasplankje lekker fris*
-Inhoud-
*280 gram*
€5,75
-Wat-*zoete en milde Italiaanse confiture gemaakt met 55% vruchtaandeel van de Siciliaanse cactusvijg, deze wordt ook wel de Indiase vijg genoemd: Fichi d'India *-Smaak-*Gemaakt van cactusvijgen, of prikkelperen, volgens traditioneel Siciliaans recept,
€5,75
-Wat-*marmelade gemaakt van Siciliaanse citroenen*-Smaak-*frisse smaak met puur fruit en suiker*-Lekker bij-*op brood, cake of bij kaas en dessert*
-Inhoud-
*280 gram*
€4,95
-Wat-*marmelade van Siciliaanse mandarijnen, gekookt met schil om de typische smaak van marmelade te verkrijgen*-Smaak-*frisse smaak en puur fruit zonder pectine*-Lekker bij-*op brood, cake of bij kaasplankje of dessert*
-Inhoud-
*280 gram*
€5,50
-Wat-*marmelade van sinaasappelen*-Smaak-*uitgesproken bitter en fris zuur*-Lekker bij-*op brood, cake of bij dessert of kaasplankje*
-Inhoud-
*280 gram*
€5,25

Siciliaanse jam


Jam uit Sicilië is best speciaal te noemen. Niet persé de jam zelf, maar vooral door de vruchten en de manier waarop het gemaakt wordt. Fruit op Sicilië gedijt namelijk uitstekend onder de mediterraanse zon. Hierdoor heeft het een zoetere en zachtere smaak dan fruit elders. En dat proef je terug in de jam! Maar dat is het niet alleen. Sicilianen maken jam nog altijd op de vrijwel zelfde manier als eeuwen terug. Met véél puur fruit, waardoor het confituur of confiture mag heten.

Door het aangename klimaat staat het Zuid-Italiaanse eiland ook bekend om zijn vele citrusvruchten, die meerdere keren per jaar geoogst worden. Dit levert een fantastische marmelade op van bekende citrusvruchten als sinaasappel, limoen, bloedsinaasappel, citroen en mandarijn.

Hoe wordt jam gemaakt?

Jam maken wordt nog steeds gedaan volgens traditioneel recept. Bij het bereiden van confituren en marmelades wordt eerst het fruit, in plaats van pureren, in stukken gesneden. Hierna wordt het pure fruit samen met de suiker aan de kook gebracht. Hierna wordt de jam direct na het maken ingemaakt. Resultaat: een pure jam met alleen het beste verse fruit dat onder Siciliaanse zon groeit en rijpt!
   

Gebruik jam

Jam kennen we natuurlijk allemaal voor op brood. En op een croissant is het ook heerlijk. Maar met jam kun je veel meer. Gebruik jam bijvoorbeeld ook eens op die zelfgebakken pannenkoek of als vulling voor taart en cake. En jam is ook echt een aanrader bij yoghurt en ijs. En sommige varianten, zoals vijgenjam en appeljam passen uitstekend bij dat kaasplankje.

Jam kopen

Heerlijke jam kopen kunt u nu ook eenvoudig in onze webwinkel doen. U heeft de keuze uit heerlijke smaken en elk seizoen, afhankelijk van de oogst, proberen we nieuwe smaken confituren en marmelades toegevoegd. Ontdek de zalig zachte smaken van abrikoos, perzik en vijgen. Of marmelade gemaakt van citroen, sinaasappel en mandarijn. Of bijzondere combinaties zoals perenjam met cacao.

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x