Zaffillo Zafferello, 10 cl

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Zaffillo Zafferello, 10 cl
Zaffillo
€ 9,95 Incl. btw

-Wat-*Unieke likeur, gemaakt van 100% bio Sorrento citroen IGP én saffraan *-Smaak-*licht zoet, licht bitter, zeer aromatisch, citroen, fris, warm, -Lekker als-* digestief, ijskoud gedronken, of over roomijs -Inhoud-*10cl*-Levering-*in overleg

Op voorraad
Levertijd:
1-2 Werkdagen
Artikelnummer:
ZFRL-0010

Zaffillo Zafferello, 10 cl

Zafferello is een unieke likeur gecreëerd door een infusie van uitsluitend 100% Sorrento citroenen IGP, hand geplukt en biologisch geteeld, én de beste (gecertificeerde) saffraan, afkomstig uit Iran.

Zafferello wordt ambachtelijk gemaakt, zonder toevoeging van aroma’s of kleurstoffen. Pas op het moment dat er een bestelling  wordt geplaatst wordt de Zafferello gebotteld, zo blijft het heerlijke aroma en frisheid gewaarborgd.

Zafferello is een digestief dat u het best koud serveert. Of combineer deze likeur met roomijs voor een heerlijk dessert.  Voor meer tips mail: [email protected]

Zafferello is ontwikkeld door een kleine groep van bevlogen Italiaanse ondernemers gedreven door hun passie voor de beste Italiaanse producten en een oprechte wens deze passie te delen met eenieder die prijs stelt op kwaliteit en goede smaak.

 

                                                   Saffraan: het rode goud

Saffraan is dankzij de inhoudsstof crocine zowel een antidepressivum als een afrodisiacum en heeft een hoog gehalte aan antioxidanten. De werking van de saffraan is wetenschappelijk vastgesteld.

Saffraan wordt ook wel eens “sunshine spice” genoemd, niet in verband met de gele kleur maar omdat het een positieve invloed heeft op je humeur.

De saffraan welke wordt gebruikt bij de bereiding van Zaffarello, Arancello en Safa Sambuco komt uit Iran, het vroegere Perzië en is van de hoogste gecertificeerde kwaliteit.

                                                   Productie

Voor de kostbare saffraan worden delen van de stampers van de saffraan krokus handmatig geoogst: de stijlen en de stempels, die zowel smaak- als kleurstof zijn. Na het oogsten worden de stijlen en stempels gedroogd. Dit drogen gebeurt in droogkasten met een warme luchtstroom of in de zon. De hoogste kwaliteit saffraan komt van de bloedrode stempels, het bovenste deel van de gedroogde stijlen. Voor een kilo gedroogde saffraan zijn circa 150.000 bloemen nodig, wat overeenkomt met een areaal van circa 2000 m2 saffraan planten.

Saffraan heeft een licht bittere smaak en een aangenaam aroma dat doet denken aan honing. Slechts één draad saffraan is voldoende om een liter heet water in een uur diepgeel te kleuren.

De arbeidsintensieve teelt maakt saffraan tot een kostbare specerij, het wordt daarom ook wel het rode goud genoemd.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x