Witte Truffels

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Witte Truffels
€ 0,00 Incl. btw

-Wat-*witte truffels uit Umbrië*-Smaak-*zachte delicate witte truffel*-Lekker bij-*allerlei pasta, vlees en visgerechten*
-Gewicht-
*vanaf 100 gram*

Niet op voorraad
Levertijd:
1-2 Weken

Witte Truffels

De belangrijkste en meest gewilde truffel is de witte truffel. Witte truffels, ofwel Tuber Magnatum Pico, zoals de wetenschappelijke naam luidt, is wijdverbreid in de Umbrië regio. Witte truffel is de koningin van de truffels en staat bekend om haar uiterst delicate smaak met een geur die zich het best laat omschrijven als de zoete geur van kaneel, acacia-honing en vers hooi. Witte truffels worden gevonden in de verschillende gebieden van Midden-Italië, zoals Umbrië, Marche, Toscane, Molise, Emilia Romagna en Abruzzen. Maar ook in de regio Piemonte en de Turijnse heuvels.

Gewicht eenheden van 100 gram
Ingrediënten verse witte truffel Tuber Magnatum Pico 100%
Gebruik geschaafd bij pasta-, vlees- en visgerechten en bereiding van geconserveerde truffelproducten


Witte truffel ofwel Tuber Magnatum Pico

Witte truffels hebben een bolle en onregelmatige vorm. De buitenkant is glad en licht fluwelig. De kleuren variëren van bleke oker, tot donker crème of groenig. De binnenkant of "gleba" is onmiskenbaar wit en grijs-geel, met vage witte aderen. De aangename delicate geur onderscheidt zich van die van andere truffels. Witte truffels komen voor in symbiose met eiken, linden, populieren en wilgen en worden zelden gevonden naast andere truffels. De gropei en ontwikkeling van witte truffel vereist speciale bodem en klimatologische omstandigheden. De grond moet zacht en nat zijn het grootste deel van het jaar, rijk zijn aan calcium en een goede luchtcirculatie hebben. Deze bodemtypes zijn moeilijk te vinden en het zijn deze ecologische factoren die verklaren waarom de witte truffels zo zeldzaam en gewild zijn. Ze worden geoogst van september tot december.

Levering witte truffel

Elke eenheid witte truffel correspondeert met 100 gram met een geselecteerde grootte van 8/10 gram tot maximaal 12 gram. De huidige prijs ligt rond de 2500,00 per kg. Vanwege de kwaliteit van verse truffels is levering alleen mogelijk op afspraak. Neem hiervoor contact met ons op via [email protected].

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x