Penne Pasta Volkoren 500g

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Penne Pasta Volkoren 500g
  • Penne Pasta Volkoren 500g
€ 2,25 Incl. btw

-Wat-
*volkoren buisjes pasta rijk aan vezels*
-Smaak-
*stevige organische pasta*
-Soort tarwe-
*100% biologische volkoren durum tarwe*
-Inhoud-
*500 gram*

Op voorraad
Levertijd:
1 werkdag

Penne Pasta Volkoren 500g

Penne Pasta Volkoren van Girolomoni wordt gemaakt van 100% biologische volkoren durum tarwe geteeld in Italië met behulp van natuurlijke methoden en met volledige eerbiediging van het milieu en voor onze gezondheid. De pasta wordt gemaakt volgens de traditionele regels. Van het gebruik van harde tarwe griesmeel, gemengd uitsluitend met zuiver water en ten slotte naar het traag drogen bij lage temperaturen.

Als je de verpakking opent ruik je en proef je meteen het verschil tussen deze organische gemaakte pasta en iedere andere pasta!

Inhoud 500 gram
Ingrediënten biologische pasta gemaakt van volkoren durum tarwe griesmeel en zuiver water
Kooktijd 8 minuten
Houdbaarheid  24-36 maanden

Volkoren Pasta Penne

Deze volkoren pasta penne wordt gemaakt van griesmeel van uitsluitend volkoren harde tarwe geproduceerd in Italië. Een tarwe met een hoog eiwit gehalte en een mooie structuur. De volkoren pasta wordt volledig organisch geproduceerd en bij lage temperaturen gedroogd zodat alle voedingswaarden behouden blijven. Het drogen duurt daardoor erg lang (voor lange pasta ongeveer 24 uur en voor de korte paste 8 uur). De hal waarin de pasta wordt geproduceerd is van alle moderne technieken voorzien; ventilatie, temperatuur en luchtvochtigheid worden nauwkeurig gecontroleerd.

Deze volkoren pasta bevat nog bijna de gehele kiem van de tarwe, welke een belangrijke bron is van lipiden, antioxidanten, vitaminen, mineralen en enzymen vol met voedingsstoffen en hoge biologische waarde. Het is daarom pasta die rijk aan vezels.

 Rijk aan voedingsvezels
100% biologisch
Natuurlijke smaak

Over Girolomoni 

Girolomoni is een kleine coöperatie en pastaproducent uit de regio Le Marche. Het bedrijf is voornamelijk bekend om zijn biologische producten en voeding.

De geschiedenis van Girolomoni begint in 1971, als oprichter Gino Girolomoni, een jonge burgemeester is van de kleine gemeente Isola del Piano in de regio Le Marche. Hij ziet het platteland leeglopen door zorgen over de werkgelegenheid. Hij zoekt naar manieren om het tij te keren. Met zijn voorliefde voor de natuur en de landbouw begint hij met initiatieven die gericht zijn op de bevordering van de winning en het ondersteunen van de oude agrarische cultuur. Hij organiseert cursussen over biologische landbouw en conferenties welke intellectuelen, journalisten en technici aantrekt uit heel Italië.

Dat alles leidt uiteindelijk op 13 juli 1977 tot de oprichting van een landbouw coöperatie genaamd “Cooperativa Agricola Alce Nero”, welke na zo'n 25 jaar verandert in “Montebello”. Na de dood van Gino Girolomoni in maart 2012, verandert de naam van het bedrijf weer en krijgt het uiteindelijk de naam van zijn oprichter, “Girolomoni”.

Hoewel de pasta wordt gemaakt van verschillende graansoorten uit het hele land, vindt het gehele productieproces van Girolomoni nog steeds plaats in de heuvels van Montebello nabij het dorpje Isola del Piano. Met zo’n dertig aandeelhouders en vijftig medewerkers is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler in de biologische landbouw.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x