Maldon zout met Witte Truffel
Maldon zout met Witte Truffel
Combineer witte truffel met Maldon zeezout en je hebt een sublieme smaak. Het aroma van de truffel verrijkt de vlokken zeezout dusdanig, dat een fantastische smaakmaker ontstaat. Een bijzondere combinatie van 2 ingrediënten. Zo is dit Engelse zeezout favoriet bij de beste chefs en restaurants over de hele wereld, Nigella Lawson zweert erbij. Maldon zout heeft namelijk een unieke smaak en textuur. De piramideachtige vlokken geven het zout namelijk een crunchy bite. En de gedroogde witte truffel uit Umbrië geeft die typisch zachte en delicate truffelsmaak.
Inhoud | 30 gram |
Ingrediënten | natuurlijke Maldon zoutvlokken 98%, gedroogde witte truffel 1% |
Gebruik | op smaak maken van gebakken en gebraden vlees, over aardappeltjes, door de omelet |
Gebruik van truffelzout
Truffelzout is een prachtig product vanwege zijn veelzijdigheid. Zo breng je er gebakken en gebraden vlees heerlijk mee op smaak, geef je net wat extra's aan aardappeltjes, gestoomde groenten, pasta's en rijst. Probeer het ook met minder voor de hand liggende combinaties, zoals geroosterde maïskolf met truffelzout en roereieren met truffelzout.
Maldon zeezout uit Engeland
Witte truffel Tuber Magnatum Pico uit Umbrië
100% natuurproduct
Truffelzout bewaren
Als je truffelzout op een koele en donkere plek bewaart, kun je nog lang genieten van deze voortreffelijke smaakmaker.
Over Maldon zeezout
Zeezout uit Maldon in Engeland geniet wereldwijde faam. De zeezout vlokken worden met liefde gebruikt over de hele wereld, van thuiskoks tot chef-koks. Maldon zeezout wordt gekenmerkt door een zachte, schilferige structuur van kristallen en blinkt uit in zuiverheid. Iets wat tot uiting komt in de frisheid van de smaak: een bewijs van de fijne en pure voedingstoffen. Het productieproces is vrij simpel. Het zeewater wordt gefilterd en gekookt waarbij alle onzuiverheden worden verwijderd. Vervolgens wordt het verhit totdat het zout kristalliseert. De kunst hierbij is de temperatuur en de timing. Het resultaat zijn de zuivere witte frisse schone zoutkristallen die zo kenmerkend zijn voor Maldon zeezout.
Zouthandel en het graafschap Essex, waar Maldon in ligt, gaan al duizenden jaren terug. Toen werd daar zeewater gedeeltelijk verdampt en vervolgens verwarmd in potten van klei boven open vuur. Wanneer het water was verdampt, werden de potten opengebroken om de kostbare zout te winnen. Het gebied rondom Maldon heeft een ideaal habitat voor het produceren van zout. Zo is het getij gunstig en is er relatief weinig neerslag. Dit veroorzaakt een hoog zoutgehalte. Ideaal voor de winning ervan dus. Tot op de dag van vandaag blijft de zoutwinning van groot belang voor het gebied. Dit komt onder andere terug in de plaatsnamen in het graafschap Essex die gerelateerd zijn aan zout en verschillende zoutwinningsfestivals. Tegenwoordig zijn de zoutmakers in Maldon de laatste overlevende van de ooit wijdverspreide zoutindustrie in Essex en daarmee trotse vaandeldrager van de traditionele hoge kwaliteit zeezout.
Bekijk hier het verhaal van Jimmy Tartufi
