Sicilfrutti Nougat uit Sicilië
Sicilfrutti Nougat uit Sicilië
Deze zachte nougat is gemaakt in Sicilië door Sicilfrutti, er wordt ambachtelijk gewerkt met pistache uit Sicilië. Heerlijk als tussendoortje bij de koffie of thee, of om te verwerken in desserts. En leuk om cadeau te doen.
Inhoud | 100 gram |
Ingrediënten | pistache, suiker, honing, eiwit, glucosestroop, vanille, natuurlijke aroma's |
Gebruik | bij thee, koffie of als dessert |
Nougat met pistache
Siciliaanse nougat of torrone siciliano zoals de Sicilianen deze zoetigheid noemen, wordt volgens traditioneel recept gemaakt op Sicilië. Het is een product dat met name wordt gegeten tijdens kerst en andere heilige feesten in de winterdagen. Het is echter zo populair geworden dat de nougat gedurende het gehele jaar wordt verkocht. Nougat bestaat uit een mengsel van eiwit, honing en suiker gevuld met pistachenoten en/of amandelen en kan op smaak worden gebracht met gekonfijte sinaasappelschillen. Meestal wordt nougat in een rechthoekige vorm gesneden. Er bestaat harde en zachte nougat. De hardheid is afhankelijk van het deeg en naar gelang de nougat wordt gekookt (12 uur voor de harde versie, 2 uur voor de zachte versie).
Gemaakt volgens traditioneel Siciliaans recept
Heerlijk zacht en zoet tussendoortje
Ambachtelijk gemaakt
Geschenktip
Prachtig ook om kado te geven eventueel samen met andere Italiaanse dolci in een geschenkdoos.
Nougat bewaren
Je kunt deze nougat na opening het beste bewaren in een luchtdichte trommel of voorraad pot.
