Spaghetti Spelt 500g

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Spaghetti Spelt 500g
  • Spaghetti Spelt 500g
€ 3,75 Incl. btw

-Wat-
*spaghetti spelt*
-Smaak-
*licht nootachtige smaak*
-Soort tarwe-
*100% speltmeel (Triticum Dicoccum)*
-Inhoud-
*500 gram*

Niet op voorraad
Levertijd:
1 - 2 weken

Spaghetti Spelt 500g

Spaghetti Spelt, van Girolomoni wordt van 100% biologisch spelt gemaakt welke wordt verbouwd in de heuvels van Le Marche. Spelt (in het Italiaans: farro) is een eeuwenoude graansoort dat onder andere in de tijd van de Romeinen erg gewaardeerd werd vanwege de goede eigenschappen van het speltmeel.

Spelt is een goede voedingsbron en een gezond alternatief voor gewone pasta, met name voor mensen die gevoelig zijn voor moderne tarwe. 

Inhoud 500 gram
Ingrediënten spaghetti gemaakt van 100% speltmeel (Triticum Dicoccum), water
Kooktijd 8 minuten
Houdbaarheid  24-36 maanden

Spelt Pasta

Deze spaghetti wordt gemaakt van 100% spelt welke zorgvuldig wordt geselecteerd en gecultiveerd in de heuvels in Umbrië en Marche, met behulp van strikt biologische methoden. Spelt is een oude oergraan, rijk aan vezels, eiwitten en voedingsstoffen die je ook in het eindproduct terugvindt. De pasta wordt langzaam en op een lage temperaturen gedroogd (ongeveer 8 uur voor korte pasta).

Spelt is een graan dat gluten bevat, maar wel veel minder dan een gewone graansoort. Het is dus geen glutenvrije pasta, maar wel goed alternatief voor mensen die gevoelig zijn voor gewone tarwesoorten. Spelt is van nature een compleet product. In tegenstelling tot tarwe blijven belangrijke voedingszemelen en kiemen behouden. De belangrijke stoffen van spelt zijn terug te vinden in de binnenste kern van de korrel. Maar dit betekent niet dat spelt een zware pasta maakt. In feite is precies het tegenovergestelde waar. Het mooie van spelt is dat het een heel lichte, zeer voedzame pasta maakt met een aantrekkelijke nootachtige smaak.

 100% biologisch
Koolhydraatarm alternatief
Heerlijke nootachtige smaak

Over Girolomoni 

Girolomoni is een kleine coöperatie en pastaproducent uit de regio Le Marche. Het bedrijf is voornamelijk bekend om zijn biologische producten en voeding.

De geschiedenis van Girolomoni begint in 1971, als oprichter Gino Girolomoni, een jonge burgemeester is van de kleine gemeente Isola del Piano in de regio Le Marche. Hij ziet het platteland leeglopen door zorgen over de werkgelegenheid. Hij zoekt naar manieren om het tij te keren. Met zijn voorliefde voor de natuur en de landbouw begint hij met initiatieven die gericht zijn op de bevordering van de winning en het ondersteunen van de oude agrarische cultuur. Hij organiseert cursussen over biologische landbouw en conferenties welke intellectuelen, journalisten en technici aantrekt uit heel Italië.

Dat alles leidt uiteindelijk op 13 juli 1977 tot de oprichting van een landbouw coöperatie genaamd “Cooperativa Agricola Alce Nero”, welke na zo'n 25 jaar verandert in “Montebello”. Na de dood van Gino Girolomoni in maart 2012, verandert de naam van het bedrijf weer en krijgt het uiteindelijk de naam van zijn oprichter, “Girolomoni”.

Hoewel de pasta wordt gemaakt van verschillende graansoorten uit het hele land, vindt het gehele productieproces van Girolomoni nog steeds plaats in de heuvels van Montebello nabij het dorpje Isola del Piano. Met zo’n dertig aandeelhouders en vijftig medewerkers is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler in de biologische landbouw.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x