Italiaanse Pesto

Sorteer op:

-Wat-*griekse pesto*-Smaak-*ansjovis en wilde venkel*-Lekker bij-*door pastasaus, pasta of pastasalade*
-Inhoud-
*180 gram*
€5,75
-Wat-*pesto gemaakt van amandel, verse basilicum, aubergine en echte olijfolie*-Smaak-*zachte, nootachtig zoete en rijke smaak*-Lekker bij-*saus voor pasta, garnering voor vlees en vis, op een toastje, of als dip*
-Inhoud-
*90 gram*
€4,25
-Wat-*pesto gemaakt van Siciliaanse amandel, verse basilicum en echte olijfolie*-Smaak-*zachte, nootachtig zoete en rijke smaak*-Lekker bij-*saus voor pasta, garnering voor vlees en vis, op een toastje, of als dip*
-Inhoud-
*200 gram*
€6,95
-Wat-*pesto van sardientjes en gemalen pepertjes*-Smaak-*vis met een vleugje pittig*-Lekker bij-*door pastasaus, pasta of pastasalade*
-Inhoud-
*90 gram*
€4,25
-Wat-*pesto van sardientjes en gemalen pepertjes*-Smaak-*vis met een vleugje pittig*-Lekker bij-*door pastasaus, pasta of pastasalade*
-Inhoud-
*180 gram*
€5,75
-Wat-*pesto van Siciliaanse pistache*-Smaak-*zachte en zoetige pistachesmaak*-Lekker bij-*saus voor pasta, garnering voor vlees en vis*
-Inhoud-
*130 gram*
€6,50
-Wat-*pittige pestosaus voor pasta*-Smaak-*peperoncino, amandelpaddenstoel, tomaat en kaas*-Lekker bij-*pasta of pastasalade of door pastasaus*
-Inhoud-
*180 gram*
€5,75
Wat-Een typisch Siciliaanse pesto gemaakt op basis van basilicum, extra vierge olijfolie, aubergine, pecorino kaas, knoflook en Italiaanse kruiden.

180 gram
€5,75
-Wat-*ambachtelijke pesto met tonijn*-Smaak-*zachte smaak van tonijn en artisjokken*-Lekker bij-*door pastasaus, pasta of pastasalade*
-Inhoud-
*180 gram*
€5,25
-Wat-*pesto van pistachenoten*-Smaak-*smeuïge pistache smaak*-Lekker bij-*saus voor pasta, garnering voor vlees en vis*
-Inhoud-
*200 gram*
€9,80

Italiaanse pesto


De bekendste pesto is wel de Pesto Genovese, een typisch streekproduct uit de regio Ligurië. De basisingrediënten van deze pesto zijn basilicum met fijn gemalen pijnboompitten, knoflook, Pecorino en/of Parmezaanse kaas, zeezout en extra vergine olijfolie. Er zijn echter veel meer pesto varianten. Zo heeft elke streek zijn eigen variant. De pesto's van Amesi zijn gemaakt van typische Siciliaanse producten als amandelen, pistache noten, wilde venkel, ansjovis, sardientjes, tonijn en pepers. De combinaties van deze streekproducten zorgen zo voor unieke smaken! Pesto werd oorspronkelijk altijd gewreven in een vijzel. Daarom is de consistentie dan ook fijner dan die van een tapenade. (Tegenwoordig wordt ook de keukenmachine gebruikt...) Zoals bij vele streekproducten in Italië gaat het erom de beste ingrediënten te gebruiken, alleen zo krijg je een perfecte smaak zonder toevoegingen te gebruiken zoals smaakversterkers...

Gebruik pesto

In Italië wordt pesto hoofdzakelijk gebruikt als pastasaus. Gebruik je een goede kwaliteit pasta én een goede pesto dan serveer je in een handomdraai een lekkere en gezonde maaltijd.  In Nederland is pesto razend populair en wordt pesto ook gebruikt voor op de toast, als saus bij vlees (denk aan carpaccio) als smaakmaker op de pizza of als beleg op broodjes. 

Pesto kiezen

Wij bieden u een brede keuze aan, van pesto met vis, tot vegetarische pesto, van zeer pittig (Pesto Etna) tot mild. Wilt u advies? U kunt ons gerust mailen wij helpen u graag. 

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x