Zeezout met Siciliaanse sinaasappel
Zeezout met Siciliaanse sinaasappel
Dit zeezout is het resultaat van het samenbrengen van zongerijpte sinaasappelen van het Siciliaanse platteland met zeezout. Het resultaat is een ideale smaakmaker voor salades en allerlei gerechten met vis en kip. Het versterkt de smaak van vis uit de oven, maar geeft ook een zomers tintje aan salades en rauwkost.
Inhoud | 140 gram |
Ingrediënten | zeezout 95%, sinaasappel 5% |
Gebruik | (gegrilde) vis, salades, pasta en kip |
Gebruik van zeezout met sinaasappel
Het zeezout komt goed tot zijn recht als het na het koken of bakken over het gerecht wordt gestrooid. Maar ook om te koken is het dankzij de grove structuur geschikt, waardoor het langzaam oplost tijdens het koken. Daarnaast zorgt het vocht in de zeezoutkristallen dat het zout minder snel oplost en daarmee de kristallen langer intact blijven waardoor de smaak van het zout en de sinaasappel, langer behouden blijft.
√ 100% natuurlijk, geen toevoegingen
√ Frisse smaak van Siciliaanse sinaasappel
√ Gebruikt door Italiaanse toprestaurants
Zeezout uit Trapani, Sicilië
Voor de noordwestkust Sicilië ligt Trapani waar al eeuwen zeezout op traditionele wijze wordt gewonnen. Het zout wordt simpelweg verkregen door zeewater voor de kust in kwelders te laten verdampen. De productie wordt met de hand gedaan en het zout wordt op natuurlijke wijze gedroogd. Dit alles op dezelfde wijze als eeuwen geleden in de tijd van de Feniciërs. Het karakter van het zeezout wordt vormgegeven door het zeewater, de zon en de wind. Dit unieke zeezout staat er bekend enorm goed te zijn voor de gezondheid. Zo is het rijk aan magnesium en bevat het veel mineralen zoals sulfaten, calcium, magnesium, kalium, ijzer en sporenelementen zoals strontium, mangaan, jodium, zink, fluoriden, zilver, boor, silicium, koper. Allemaal zeer belangrijke bouwstoffen voor het menselijke lichaam!
Bewaaradvies
Het zeezout dient altijd droog en koel te worden bewaard. Na opening kan het nog lange tijd gebruikt worden.
