Een heerlijk gerecht voor het najaar en de koude winter. Porcini risotto.
Inhoud | 250 gram |
Ingrediënten | Carnaroli rijst, gedroogde porcini |
Gebruik | risotto met porcini |
Risotto is een bekend rijstgerecht uit de Italiaanse cuisine. Het verschilt van gewone rijst doordat tijdens het koken de korrels kleverig worden en een smeuïge bulk vormt. De betere risotto is gemaakt van Carnaroli rijst. Deze rijstsoort is wat harder en is na het koken zacht van buiten en wat stevigere van binnen. Dus net zoals pasta, typisch ‘al dente’. Door aan de rijst gedroogde zwarte truffels toe te voegen ontstaat een heerlijk truffelrisotto. De lekkerste porcini risotto maak je door er wilde passenstoelen aan toe te voegen.
√ Carnaroli rijst
√ Gedroogde porcini
√ De échte Italiaanse risotto met porcini
Bewaar de risotto altijd op een droge, koele en donkere plaats. Mocht je de inhoud niet in één keer gebruiken, zorg dan dat je de verpakking goed afsluit. Zo blijft het langer houdbaar en blijft de smaak behouden.